Sirkka-Liisa Anttila on oikeassa

Mielipide

Sirkka-Liisa Anttila kirjoitti osuvasti vaarasta, joka uhkaa, kun ihmisiä estetään vapaasti tulemasta puoluekokoukseen.

Kansanliikkeen suosio perustuu juuri siihen, että kaikilla on mahdollisuus osallistua, kaikkia ihmisiä kuullaan ja kaikilla on mahdollisuus tavata päättäjiä ja päättäjiksi haluavia.

Keskustan kannatus perustuu aatteeseen ja perinteiseen tavallisen ihmisen juurilleen uskolliseen tapaan hoitaa asioita.

Nyt asioita pyörittää liian pieni piiri, joka ei koskaan katso peiliin eikä ota vastuuta kun kannatus laahaa.

Aina etsitään vikaa rahan puutteesta ja rivijäsenten aktiivisuuden puutteesta ja ihmetellään miksi yhteisiin tapahtumiin ei saada tekijöitä. Hankitaan joutavaa materiaalia ja itse ollaan aina järjestön lompakolla, jos jotain tehdään.

Vielä kerran: Katsokaa peiliin. Mielestäni heille, jotka tavoittelevat jotain vastuupaikkaa puolueessa, ei tulisi maksaa matkakorvauksia eikä yöpymisrahoja, aterioista puhumattakaan.

Nämä piirikokousmatkat, puoluekokoukset ja aluekokoukset ovat tavallaan työhakumatkoja, silloin voi itse kyllä hoitaa kustannukset.

Nyt jo on havaittavissa eräillä henkilöillä niin monta edustuspaikkaa, että ilmoittavat jatkuvasti esteen, koska ovat samaan aikaan toisessa paikassa.

Anttilan huoli on todellinen ja johtaa edelleen piiripienen pienenemiseen. Jos kansa ei pääse oman liikkeensä tapahtumiin, ei tarvitse odottaa heidän myöskään tukevan kansanliikettään.

Mauri Moilanen, Oulu

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen