Länsiraja tulee sulkea

Mielipiteet

Viime viikkojen aikana koronavirus on vaikeuttanut elämäämme monella tapaa. Erilaiset suositukset ja rajoitukset ovat olleet paikallaan kun tavoitteena on ollut viruksen etenemisen hidastaminen.

Länsinaapuri Ruotsi on tehnyt aivan toisenlaisia toimia kuin Suomi. Ruotsissa virus on päässyt leviämään nopeammin ja vapaammin. Tästä on seurannut ruotsalaisen terveydenhuollon ennenkokematon kuormittuminen ja samalla viruksen leviäminen myös Suomen Lapin puolelle.

Nykyisen kaltaisessa tilanteessa on parasta tehdä edelleen tiukempia rajauksia. Kannatamme länsirajan sulkemista viipymättä kaikelta henkilöliikenteeltä pois lukien kriittisen sosiaali- ja terveysalan työntekijät, jotka voisivat luvanvaraisesti käydä töissä Ruotsin puolella.

Tämän edellytyksenä kuitenkin on, että työssään rajaa ylittävän kriittisen sosiaali- ja terveysalan henkilöstön perheineen tulee pysyä Suomessa kotona karanteenin omaisissa olosuhteissa. Samalla heidän tulee aktiivisesti huolehtia työturvallisuudesta ja suojauksesta pelkästään jo oman turvallisuutensa vuoksi.

Ruotsissa eri työtehtävissä työskentelevät ovat eriarvoisessa asemassa Ruotsin väljempien rajoitustoimenpiteiden vuoksi. Näissä olosuhteissa olisi parasta, että työntekijät pystyisivät keskeyttämään työnsä oman ja läheisten terveyden sekä hengen suojelemiseksi ja palaamaan vanhoina työntekijöinä töihin kriisin jälkeen ilman irtisanomisia.

Jokaisen meistä tulee nyt noudattaa annettuja määräyksiä ja turvallisuusohjeita, näin pystymme hidastamaan viruksen leviämistä. Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta sekä pysytään terveinä.

Petteri Salmijärvi, Keskustan Lapin piirin puheenjohtaja

Tanja Joona, Keskustan Peräpohjolan piirin puheenjohtaja

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen