"Turun rengastie on jo niin nähty, tervetuloa kauniiseen Vaasan saaristoon" – keskustalaiset haluavat pyörätien Raippaluotoon

Keskusta

Vaasan ja Mustasaaren keskustalaiset vaativat, että päättäjien tulee yhteistyössä laittaa liikkeelle pyörätie Alskatintien varteen. Vaasan torilta Raippaluodon sillalle on 16 kilometrin pyörämatka ja matkasta noin puolet kuuluu Vaasan ja puolet Mustasaaren puolelle.

– Pyörätie Alskatintien varteen toisi pyöräilyyn turvallisuutta. Nykyisin tiellä on satasen rajoitukset, raskasta liikennettä ja harva uskaltaa Raippaluotoon lapsien kanssa pyöräillä, toteaa Björköbyssä asuva mustasaarelainen kuntavaaliehdokas Martti Lantto (kesk.)

Vaasan ja Mustasaaren keskustalaiset haluavat saada kaikki puolueet keskustelemaan kuntien paremmasta yhteistyöstä ja saaristomatkailun kehittämisestä.

Pohjanmaan maakuntakaavaan on myös suunnitteilla uusi Mustasaaren maailmanperintötie (Söderudden-Björköby) jota keskustalaiset tukevat. Keskustalaisten mielestä Vaasan saaristo tulisi saada saavutettavaksi kaikille.

– Pyörätie vastaa Suomen pyöräilytrendiin ja toisi uusia matkailijoita Vaasan saaristoon. Turun rengastie on jo niin nähty – tervetuloa kauniiseen Vaasan saaristoon ja Merenkurkun maailmanperintöalueelle! Jos Vaasa tekee periaatepäätöksen pyörätiestä, niin Mustasaari varmasti tarttuu yhteistyön käteemme, uskoo Vaasan keskustan hallituksen jäsen Aleksi Koivisto (kesk.)