Savola: Suomi on ulkopoliittinen sillanrakentaja ja turvallisuuden tuottaja

Keskusta

Keskustan kansanedustaja Mikko Savola muistuttaa, että Suomen puolustus on jo vuosikymmeniä perustunut korkeaan maanpuolustustahtoon, yleiseen asevelvollisuuteen ja suureen reserviin.

Uudenmaan lottaperinneyhdistyksen isänmaallisessa tilaisuudessa Helsingin Temppeliaukion kirkossa keskiviikkona puhunut Savola korosti, että yleisen asevelvollisuuden avulla Suomi kykenee edelleen ylläpitämään koko maan puolustamiseen tarkoitettuja sodan ajan joukkoja.

Järjestelmää hän luonnehti poikkeuksellisen edulliseksi ja tehokkaaksi.

Savola antoi puheessaan kiitosta perustettavalle, puoluerajat ylittävälle parlamentaariselle komitealle, jonka tehtävänä on pohtia, kuinka jokainen suomalainen voi osallistua entistä vahvemmin kokonaisturvallisuutemme ylläpitoon.

– Suomen kokonaisturvallisuuden ja maanpuolustustahdon kannalta on tärkeää, että mahdollisimman moni ikäluokasta voi suorittaa varusmiespalveluksen, Savola linjasi.

Savola korosti, että isänmaallinen kansa ja sen myötä yhtenäinen Suomi pärjää itsenäisenä ja vapaana maana ”maailman tuulissa”.

Hän sanoi olevansa huolissaan keskusteluilmapiirin kovenemisesta ja vastakkainasettelun palaamisesta Eurooppaan.

– Meidän on hyvä muistaa historiamme kaikkien sotiemme ajoilta.

Huolissaan Savola kertoi olevansa myös uusista sodankäynnin muodoista kuten Venäjän Krimin miehityksessä käyttämästä hybridisodasta.

– Alle viikko sitten Venäjä toisti narratiivinsa, että kyseessä on Ukrainan sisäinen konflikti.

Savolan mukaan Suomi on ulkopoliittinen sillanrakentaja ja turvallisuuden tuottaja, joka huolehtii oman maansa puolustuksesta.

– Emme hyväksy mitä naapurissamme tapahtuu, mutta ymmärrämme heidän tapaansa ajatella. Keskustelu onkin kaiken ytimessä. Dialogia tarvitaan niin naapureiden kesken, kuin kokonaisuudessaan idän ja lännen välillä, kuten myös globaalisti.