Satakunnan keskusta ahkeroi Suomi-Areenalla: ”Huikea mahdollisuus tavoittaa ihmisiä”

Keskusta

– Kovaa työtä, mutta palkitsevaa, sanoo Keskustan Satakunnan piirin toiminnanjohtaja Satu Tietari heinäkuussa edessä olevasta SuomiAreenasta.

Heinäkuun 16-20 päivinä järjestettävä yhteiskunnallisen keskustelun suurtapahtuma mainostaa, että sen eri tilaisuuksiin kokoontuu tuhat keskustelijaa Tarja Halosesta ja Juha Sipilästä viihdetähtiin. Kävijämäärä nousi viime kesänä jo liki 60 000:een.

Satu Tietarin aloitteestaan eri puolueiden paikalliset järjestöt ovat perinteisesti esittäytyneet yhteisellä teltalla, jonne on kutsuttu myös kansanedustajia.

Tänä vuonna päävastuu on otettu valtakunnalliselle tasolle. Puoluetoimistot ovat hoitaneet viralliset asiat, mutta päivystysvuoroissa ja muissa käytännön asioissa riittää puuhaa paikalliselle järjestöväelle.

Edelleenkin Tietari on tapahtumasta innoissaan:

– Huikea mahdollisuus tavoittaa ihmisiä. Kyllä tämmöiseen kannattaa satsata.

Keskustalaisten toiminta on hänen nähdäkseen usein liian sisäänlämpiävää. Järjestetään kyllä mukavia tilaisuuksia, mutta niihin osallistuvat aina samat ihmiset.

Helppoa ihmisten pysäyttäminen ei Porin kadulla kuitenkaan ole. Sen Satu Tietari on kokenut omilla päivystysvuoroillaan.

– Viime kesänä huomasin, että jaossa ollut kesälehtikään ei tuntunut kelpaavan. Sitten huomasin, että lehdessä oli ristikko. Käänsin sen esiin ja ryhdyin kyselemään ”harrastatko ristikoita?” Silloin päästiin keskustelemaan.

– Toivottavasti tänäkin kesänä lehdessä on ristikko!