Riikka Pirkkalainen esittää aatekeskustelun jalkauttamista – "Aatteellisuutta ei ole Alkion nimen hokeminen vaan keskustalaisten arvojen tunnistaminen ja toiminta niiden pohjalta"

Keskusta

Puoluesihteeriehdokas Riikka Pirkkalainen on julkaissut nettisivuillaan suunnitelman, kuinka aatteellista keskustelua pitäisi keskustassa jalkauttaa järjestön kaikille tasoille.

Teema on osa Pirkkalaisen kaksivuotissuunnitelmaa, jonka hän kirjoittaa Sotkamon puoluekokoukseen mennessä.

– Minusta puoluesihteerin pitää pystyä löytämään käytännöllisiä keinoja siihen, miten aatteellista keskustelua käydään nykyistä selvästi enemmän järjestötyön joka tasolla, hän vaatii tiedotteessaan.

Pirkkalainen muistuttaa myös puoluejohdon sisäisen työnjaon tunnistamisen tärkeydestä.

– Puheenjohtajisto vastaa päivänpolitiikasta, kun taas puoluesihteerin pitää olla jalat reaalimaailmassa mutta pää aatteessa. Hänen pitää herkeämättä viedä keskustelua kohti tulevia ohjelmia ja tulevia vastuita, Riikka Pirkkalainen kirjoittaa.

Pirkkalaisen mielestä keskusta-aate pitää pystyä kääntämään kielelle, joka ymmärretään myös puolueen ulkopuolella.

– Puolueen sisällä paljon käytetty käsite alkiolaisuudesta avautuu harvalle keskustan ulkopuolella, eikä se avaudu kaikille puolueen sisälläkään. Aatteellisuutta ei ole Alkion nimen hokeminen vaan keskustalaisten arvojen tunnistaminen ja niiden pohjalta vastuullisesti omien ja yhteisten asioiden hoitaminen.

www.riikkapirkkalainen.fi