Ovaska: EU:n on pidettävä yhtä ja puolustettava omia arvojaan

Euroopan unioni

EU voi ratkoa aikamme suuria haasteita ja luoda hyvinvointia vain olemalla yhtenäinen ja puolustamalla tinkimättömästi omia arvojaan, muistuttaa kansallisten parlamenttien ja Euroopan parlamentin COSAC-konferenssiin Romaniassa osallistuva keskustan kansanedustaja Jouni Ovaska.

Konferenssin ohjelmassa painottuvat EU:n kauppasuhteet, eurooppalainen koulutusalue sisämarkkinoiden vahvistajana sekä parlamenttien rooli innovaatio- ja teknologiaperusteisen talouden kehittämisessä. Samalla käydään läpi Romanian kulunutta puheenjohtajakautta ja kuullaan jäsenvaltioiden odotuksia Suomen puheenjohtajuudelle.

– Olen kuunnellut ilolla puheenvuoroja. Toisaalta minulle meinaa tulla hiki, koska asioita on paljon ja ne ovat suuria. Erilaisia toiveita ja odotuksia on eri suunnilta Eurooppaa. Monivuotinen rahoituskehys, koheesiopolitiikka, ilmastotavoitteet, turvallisuus ja laajentuminen ovat vain osa niistä suurista kysymyksistä, joiden parissa tulemme tekemään töitä. Samaan aikaan Brexit, maahanmuutto ja ulkosuhteet vaativat varautumista, Ovaska huomauttaa.

Ovaskan mukaan Suomi on valmis ottamaan viestikapulan Romanialta.

– Olemme innoissamme aloittamassa puheenjohtajana viikon päästä.