Keskustan Kalmari: "Susikannan jälkilaskenta toteutettava vielä näillä lumilla"

Sudet

Kansanedustaja Anne Kalmari (kesk.) vaatii toimia totuudenmukaisen susikantalaskennan suorittamiseksi. 

Hän totesi Konnevedellä hirvijahdin yhteydessä järjestetyssä keskustelutilaisuudessa, että maaseudulla on ilmennyt epäluottamusta suden kanta-arviosta ja Luonnonvaraksekuksen toimista.

Kalmari ehdottaakin, että vielä näillä lumilla järjestetään koko maan kattava ja metsästäjien toivoma suden jälkilaskenta.

– Pyydän ministeriä istuttamaan Luken, Suomen riistakeskuksen, Metsästäjäliiton, MTK:n ja halukkaat järjestöt aina metsästyskoiraharrajista luonnonsuojeluliittoon yhteisen pöydän ääreen ja miettimään käytännön toteutuksen mahdollisimman pian. Kun laskenta toteutettaisiin yhteistyössä LUKEn,  metsästäjien sekä muiden halukkaiden kanssa, voisi luottamuskin tahojen välillä parantua, Kalmari sanoi.

Susi-asiaan on EU-tasollakin vaikutettu kovasti. Maa- ja metsätalousvaliokunta on Kalmarin johdolla muun muassa vaatinut mietinnössään suden siirtämistä uhanalaisista silmällä pidettäviin.

–  Homma ei kuitenkaan ole maalissa ja EU tuomioistuin antoi kylmää suihkua eväämällä kannanhoidollisen metsästyksen, kansanedustaja pahoittelee.

Kalmarin mukaan työ ei kuitenkaan ollut turhaa.

– Sen ansiosta karhu ja ilves voidaan nyt pitää poissa pihoista. Niille voi myöntää kaatolupia. Totuus kuitenkin on, että jos suden kannanhoidollista metsästystä voisi harjoittaa, sen sietäminen maaseudulla helpottuisi, Kalmari päättää.

Jutun 4. viimeistä kappaletta täsmennetty 7.11.2019 klo 15.36: Poistettu kohta jossa viitattiin maa- ja metsätalousvaliokunnan saaneen eduskunnassa läpi päätöksen suden luokituksesta. Vaatimuksen sisältänyt mietintö hyväksyttiin, mutta asia ei ole kansallisessa päätäntävallassa.