Keskustan Hakanen tuohtui vihreiden vaikuttajien esitykseen lakkauttaa lomituspalvelut: "Mitä pahaa tuottajat ovat tehneet?"

Lomituspalvelut

Keskustan pirkanmaalainen kansanedustaja ja MTK:n johtokunnan jäsen Pertti Hakanen pitää vihreiden edustajien ehdotusta lopettaa maataloustuottajien lomituspalvelut täysin kohtuuttomana.

Hänen mielestään on ennenkuulumatonta, että vihreiden riveissä halutaan leikata juuri sellaisesta tuesta, jolla on suora vaikutus eläinten hyvinvointiin.

– En olisi uskonut tätäkään päivää näkeväni, että vihreissä halutaan leikata tuottajan sosiaaliturvaa. Sillä on kuitenkin todella suuri vaikutus eläintenkin hyvinvointiin, Hakanen toteaa.

Merkittävistä vihreiden vaikuttajista kansanedustaja Antero Vartia sekä helsinkiläiset kaupunginvaltuutetut Hannu Oskala ja Leo Stranius ovat jättäneet puoluekokoukselle aloitteen, jonka mukaan lomituspalveluista tulee luopua esimerkiksi viiden vuoden siirtymäajalla.

Hakanen ihmettelee vihreiden näkemystä siitä, että tuottajille ei kuuluisi vapaapäivää työstään.

– Ovatko lomapäivät vain kaupunkilaisten oikeus, vai mikä on tämän esityksen taustalla. Minusta olisi reilua ottaa kanta myös tällaiseen perustavaa laatua olevaan kysymykseen esitettäessä näitä törkeyksiä, hän lataa.

Hakasen mukaan lomituspalveluilla on erittäin merkittävä vaikutus tuottajien hyvinvointiin historiallisen syvässä talousahdingossa.

– Tuottajat taistelevat päivittäin talousongelmiensa kanssa. Minusta on vähintäänkin kohtuullista, että heillekin tarjotaan mahdollisuus lomaan. Monille se on ainoa henkireikä.

– Mitä pahaa tuottajat ovat tehneet, jotta he eivät ansaitsisi sitä, Hakanen kysyy.

Täsmennetty aiempaa uutista klo 13.10: Leo Stranius on allekirjoittanut puoluekokousaloitteen omien sanojensa mukaan vihreiden jäsenenä ja Helsingin kaupunginvaltuutettuna, ei Luonto-Liiton toiminnanjohtajana, kuten jutussa aiemmin oli mainittu.