Keskustan ex-kansanedustaja Terhi Peltokorpi ehdolle Helsingistä

Muuttunut työelämä on Peltokorven mukaan otettava huomioon, kun uutta sosiaaliturvaa sorvataan tulevalla kaudella
Keskusta

Keskustan kansanedustajana vuosina 2004–2007 ja 2014–2015 toiminut Terhi Peltokorpi lähtee ehdolle kevään eduskuntavaaleissa Helsingin vaalipiiristä. Helsingin kaupunginvaltuutettunakin toimiva Peltokorpi työskentelee tällä hetkellä keskustan eduskuntaryhmän sivistys- ja sosiaalipolitiikan asiantuntijana.

Peltokorpi kertoo Suomenmaalle suostuneensa ehdokkaaksi keskiviikkona. Kansanedustajana hän haluaisi toimia erityisesti sosiaalipolitiikan, koulutuksen ja työelämän kysymysten parissa.

– Sosiaaliturvan uudistus on seuraavan kauden isoimpia asioita. Perusturvan ja työn yhteensovittamisessa on paljon kysymyksiä työelämän ollessa yhä rikkonaisempaa. Yhä harvempi pääsee kokopäiväiseen vakituiseen työsuhteeseen, joten sosiaaliturvankin on vastattava muuttuneeseen tilanteeseen, Peltokorpi näkee.

– Samoin jos nyt toivottavasti soteuudistus menee läpi, on sosiaali- ja terveyspalvelujen kanssa paljon toimeenpantavaa ja lainsäädäntötyötä tehtävänä tulevalla kaudella.

Helsinkiläisenä vaikuttajana Peltokorpi uskoo, että keskustan teemat puhuttelevat kaupunkilaisia, mutta viestintä ei ole tavoittanut kaupunkilaisäänestäjiä kunnolla.

– Tälläkin kaudella keskustajohtoinen hallitus on tehnyt suuria asioita kaupunkien hyväksi. Raidejokeri saatiin läpi, hiilettömyystavoitteet ovat ottaneet suuria harppauksia ja asuntopolitiikasta on tullut laajalti kiitosta. Keskustan viesti saavutuksistaan ja politiikastaan ei vain ole mennyt kunnolla perille.

Vanhuspalvelujenkin parissa työskennellyt Peltokorpi kommentoi viime aikoina vellonutta keskustelua vanhuspalveluista myös saavutettavuusnäkökulmasta.

– Ministeri Saarikko on nyt käynnistänyt vanhuspalvelulain uudistuksen. Uudistus tulee käsiteltäväksi seuraavalla eduskuntakaudella. Kaupunkilaistenkin näkökulmasta vanhuspalveluiden saavutettavuus koko maassa on tärkeä kysymys. Monella työikäisellä voi olla hoidettavana sekä pienet lapset että omat vanhemmat, jotka voivat asua hyvinkin kaukana alueilla, joissa palveluverkko ei ole kattava ja hoivan laatu voi huolestuttaa, Peltokorpi lausuu.