Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Kalli: Ravintolarajoitusten purkamista jatkettava

Koronarajoitukset

Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtajan Eeva Kallin mukaan ravintola-alan rajoitusten purkamista on jatkettava mahdollisimman pian.

Kalli katsoo, että seuraavat askeleet voisivat olla buffet-pöytien palauttaminen sekä sallitun asiakasmäärän nostaminen lähemmäs täyttä. Myös aukioloaikojen pidentämistä tulisi harkita.

– Suomalaiset ovat tähän asti toimineet vastuullisesti. Uskon näin olevan myös jatkossa. Buffet-ateriointi voidaan järjestää turvallisesti, kunhan siihen annetaan selkeät ohjeet. Buffeteilla on lounaspaikoille iso merkitys.

Kesäkuun alusta saakka ravintoloiden sisätiloissa on voinut olla asiakaspaikoista käytössä enintään puolet.

Kalli katsoo, että tämä on varsinkin pienimpien ravintoloiden kannalta ongelmallinen tilanne, jonka vuoksi toimintaa on vaikea saada kannattavaksi. Myös tätä vaatimusta tulisi Kallin mukaan arvioida uudestaan.

Hänestä on ymmärrettävää, että tiivistunnelmaiset yökerhot avautuvat viimeisimpänä, mutta sulkemisajaksi klo 23 on nykyisessä tautitilanteessa turhan tiukka.

– Vielä ei ehkä olla siinä pisteessä, että viimeisiä hitaita voitaisiin taas tanssia yön pikkutunneilla, mutta onhan klo 23 kotiinlähtöaika luvalla sanoen todella aikainen, kun uusia tautitapauksia on enää muutamia päivässä ja illanvietto tapahtuu ohjeita ja yleisiä hygieniasääntöjä noudattaen.

Jos hallitus painavien perusteiden vuoksi kuitenkin arvioisi, että ravintoloiden rajoitusten purkamista ei voida jatkaa valtakunnallisesti, rajoituksia tulee Kallin mukaan purkaa ainakin alueellisesti, kunkin alueen tautitilanne huomioiden.  Kansanedustaja muistuttaa, että ravintola-ala itse on oma-aloitteisesti luonut turvallisia käytäntöjä.

– Ravintola-alan rajoitusten edelleen purkaminen helpottaisi kannattavuusongelmien kanssa painivien ravintoloiden tilannetta sekä laittaisi osaltaan lisää vauhtia koko talouteen, Kalli sanoo.