Keskustan Aittakumpu: Koronakriisi lisää psykologikoulutuksen tarvetta

Koulutus

Keskustan kansanedustaja Pekka Aittakumpu painottaa, että koronakriisin vuoksi psykologikoulutuksen saaminen Oulun yliopistoon on yhä tärkeämpää.

– Koronakriisi on lisännyt mielenterveyden tuen tarvetta koko maassa. Jo ennen koronaa ilmenneen Pohjois-Suomen psykologipulan paikkaamisella on kiire.

Psykologeja tarvitaan Aittakummun mukaan muun muassa kouluissa, perheneuvoloissa, terveyskeskuksissa ja kuntoutuslaitoksissa.

– Psykologikoulutus tarvitaan ennen kaikkea ihmisten hyvinvoinnin tueksi ja ihmisyyden ymmärtämiseksi. Psykologikoulutus myös soveltuisi erinomaisesti Oulun yliopiston ainevalikoimaan ja vahvistaisi entisestään Oulua opiskelukaupunkina sekä toivottavasti myös lisäisi niin Oulun kuin koko Pohjois-Suomen vetovoimaa, hän toivoo.

Pekka Aittakumpu muistuttaa, että Pohjois-Pohjanmaa on lapsirikas maakunta, jonka väestön ikärakenne on Euroopan nuorimpia.

– On välttämätöntä, että lapsillamme on laajat koulutusmahdollisuudet ja että alue houkuttelee jäämään seudulle myös koulutuksen jälkeen.

Aittakumpu toivoo, että psykologikoulutus Oulun yliopistossa saadaan vihdoin toteutumaan keskustalaisen tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kososen johdolla.