Kärnä kehuu vihreitä ja ”Teboil-Toukoksi” julistautunutta puheenjohtaja Aaltoa: ”Kiitos kun olette pysytelleet erossa Antti Rinteen lanseeraamasta eläkeläispopulismista”

Politiikka

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä on tyytyväinen siitä, että vihreät on onnistunut pysyttelemään kaukana SDP:n Antti Rinteen lanseeraamasta eläkeläispopulismista.

– Vihreät ovat suureksi ilokseni toistaiseksi pysytelleet erossa Antti Rinteen lanseeraamasta eläkeläispopulismista ja annan pienen neuvon: pysytelkää siitä erossa myös tulevaisuudessa.

– Tämä on ainoa mahdollisuus säilyttää edes pienikin uskottavuus kansanliikkeessänne, jota on tähän saakka hallituskautta leimannut puhdas populismi, Kärnä heittää.

Samalla Kärnä kehaisee vihreiden puheenjohtajaa Touko Aaltoa, joka kutsuu itseään ”Teboil-Toukoksi”.

Kärnän mukaan Aalto on viimeisinä kuukausina näyttänyt palanneen realismin linjoille ja tiedostaneen myös maakuntien huolet pelkkien Etelä-Helsingin kuplan ongelmien sijaan.

”Teboil-Toukon” arvonimeä lappailaisedustaja ei Aallolle kuitenkaan vielä myönnä.

– Vaikka Aalto ei paljoa kunnioitusta minun käyttämilläni Teboileilla saisikaan, niin hän on paljon parempi puheenjohtaja kuin Ville Niinistö. Touko näyttää nykyään olevan jopa kiinni todellisuudessa, eikä lupaa potentiaalisille äänestäjille kaikkea maan ja taivaan välillä.

–  Maailma opettaa ja kiitos siitä. Toivoisinkin samanlaista suhtautumista politiikkaan kaikilta vihreiltä, sillä keskustalla ja vihreillä voisi olla paljon yhteisiä tavoitteita. Kokoomus ja demarit eivät näitä tavoitteita välttämättä jaa, huomauttaa Kärnä.