Jari Karhu jatkaa Lappeenrannan Keskustan johdossa – kunnallisjärjestö ilmaisee tukensa yliopiston strategialle

Keskusta

Keskustan Lappeenrannan kunnallisjärjestön syyskokous valitsi tiistaina vuoden 2022 hallituksen jäsenet. Hallituksessa jatkaa puheenjohtajana Jari Karhu, varapuheenjohtajana Jukka Lohko ja sihteerinä Anna-Maija Sipiläinen.

Hallituksen muiksi jäseniksi valittiin Karoliina Ahtiainen, Petri Hovi, Mirva Hyvärinen, Timo Lampi, Eveliina Lohko, Mediatrice Nyiramugisha, Antti Vilkko ja Arto Ylikotila.

Jari Karhu kiitti luottamuksesta ja totesi kunnallisjärjestön ensi vuoden olevan työntäyteinen, kunnallisjärjestö kertoo tiedotteessaan.

Aluevaalit tammikuussa, puoluekokous Lappeenrannassa kesäkuussa ja valmistautuminen vuoden 2023 eduskuntavaaleihin ovat eräitä esimerkkejä vilkkaasta vuodesta. Kunnallisjärjestö kiittää myös konkariaan.

– Jukka Lohko jatkaa edelleen pitkää yli 50 vuotista ja ansiokasta toimintaa keskustassa.

Syyskokous teki kannanoton Lappeenrannan teknillisen yliopiston yhteiskuntatieteiden koulutuksen puolesta. Kannanotto luovutetaan ministeri Antti Kurviselle perjantain keskustan Karjalan piirin syyskokouksen vierailun yhteydessä, kunnallisjärjestö kertoo.

– Keskustan Lappeenrannan kunnallisjärjestö tukee Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopiston LUT:n strategiaa. LUT:n tavoitteena on saada yhteiskuntatieteellisten aineiden tutkinto-oikeus Lappeenrantaan, kannanotossa todetaan.

– LUT:n tavoitteena on, että sosiaali- ja käyttäytymistieteiden ja viestintä- ja informaatiotieteiden koulutuksen suorittaneet opiskelijat saisivat yhteiskuntatieteellisen tutkinnon. Kandidaatin tutkintoon johtava koulutus olisi tarkoitus käynnistää 60 aloittajalla. Uusi koulutus tuottaa tarvittavaa erityisosaamista laajemmallekin alueelle. Samalla Etelä-Karjalaan saadaan uusia työntekijöitä ja asukkaita.

Haettava koulutus linkittyy Lappeenrannan keskustalaisten mukaan tiiviisti LUT-yliopiston nykyisiin tieteenaloihin ja tuottaa kansainvälisen tason osaamista erityisesti tieteenalojen rajapintoihin.

– LUTin parhaillaan toteutuva ja jatkuvasti kasvava yhteiskunnallisiin kysymyksiin keskittyvä tutkimus ja koulutus osoittavat, että yhteiskuntatieteet ovat jo nyt osa yliopiston toimintaa. Uusiin opintoihin sisältyy soveltuvia tekniikan ja kauppatieteiden osaamista kasvattavia opintojaksoja.

–Tarve yhteiskuntatieteen koulutukselle ja tutkimukselle tukee Lappeenrannan kaupungin ja koko Kaakkois-Suomen alueen elinvoimaa. Tämä uudistus monipuolistaa LUT:n koulutusvalikoimaa ja tukee maakuntamme pitovoimaa, näkee paikallinen keskustan kansanedustaja Ari Torniainen.

– Maalaisliitto ja keskusta ovat ollut kehittämässä Itä-Suomen maakuntayliopistoja 1960-luvulta saakka ja ilman keskustaa Suomen yliopistokartta näyttäisi nykyään toiselta. Olemme olleet ja olemme edelleen mukana kehittämässä yliopistoa LUT:n rinnalla, summaa Lappeenrannan kunnallisjärjestön puheenjohtaja Jari Karhu.