Helsingin Keskustanaiset: Puolueen menestys riippuu paljon naisista – "Yksineläjätaloudet eivät hyödy sinänsä tärkeästä sosiaaliturvan ydinperhekeskeisyydestä"

Keskustanaiset

Keskustan menestys metropolialueella riippuu paljon naisista, Keskustanaisten Helsingin piiri katsoo.

– Helsingissä on runsaasti liikkuvia naisäänestäjiä, akateemisia naisia, yrittäjiä, palvelualan ja sosiaali- ja terveydenhuoltoalan työntekijöitä, opettajia, uussuomalaisia, joille ääripäiden politiikka ei tunnu omalta, piiri toteaa syyskokokouksensa kannanotossa.

– Sama joukko ei kuitenkaan edusta ”koivu ja tähti” -maailmankuvaa, josta jotkut puolueen ulostulot kielivät. Monimuotoisuus ansaitsee oman äänitorvensa.

Helsingin Keskustanaiset korostaa, että ihmisten omia valintoja tulee kunnioittaa ja keskustan poliittisia viestejä terävöittää.

Piiri toteaa, että pääkaupungissa on esimerkiksi paljon palvelualan mikroyrittäjiä, jotka jäivät korona-ajan tukijärjestelyissä usein väliinputoajaan asemaan.

Helsingissä on myös paljon yksineläjiä, Helsingin Keskustanaiset muistuttaa.

– Yksineläjätaloudet, joita Helsingissä on runsaasti, ja määrä edelleen kasvaa, eivät hyödy sinänsä tärkeästä sosiaaliturvan ydinperhekeskeisyydestä.

Helsingin Keskustanaisten mielestä puolueen pääkaupunkiseuturyhmä on erinomainen askel oikeaan suuntaan puolueen kannatuksen parantamiseksi Helsingissä ja metropolialueella.

Helsingin Keskustanaisten mielestä keskustassa olisi tarvetta myös kokemusasiantuntijoiden ryhmälle maahanmuuttajien asioissa.

Ehdotus on piirin mukaan helppo toteuttaa, koska puolueen piiriin on jo oma-aloitteisesti hakeutunut maahanmuuttajataustaisia uussuomalaisia.

– Suhtautuminen maahanmuuttajiin ja tuleviin uussuomalaisiin hakee muotoaan, ja siinäkin ratkaisu on löydettävissä keskeltä. Suomi on kansakuntana jättänyt muun muassa maahanmuuttajanaiset oman onnensa nojaan ja työntänyt heidät marginaaliin.

– On ihmisoikeusrikkomus, että monet maahanmuuttajanaiset jäävät vuosikausiksi kielitaidottomina koteihinsa, ja kun heillä on tarvetta tavata esimerkiksi viranomaisia, he tarvitsevat lapsensa tulkeikseen, Helsingin Keskustanaiset toteaa.

Helsingin Keskustanaisten johtokunnan puheenjohtajaksi vuodelle 2022 valittiin edelleen Päivi Mononen-Mikkilä. Varapuheenjohtajaksi valittiin Terhi Haapaniemi.

Muut johtokunnan jäsenet ovat Vahideh Fana, Virpi Heinonen, Anna Mäkituomas, Sari-Marja Piiroinen, Anna Svanljung, Ulla-Britta Talvitie ja Päivi Väänänen.