Pariisin piirityksessä kaksi kuollutta – kolme pidätetty

Terrori-iskut

Kaksi ihmistä on saanut surmansa ja kolme on pidätetty suuressa poliisioperaatiossa Pohjois-Pariisissa, kertovat nimettömät viranomaislähteet.

Operaation tarkoituksena on löytää Abdelhamid Abaaoudi, 27, jota epäillään Pariisin viime perjantain terrori-iskujen pääsuunnittelijaksi.

Kuolleiden joukossa on poliisilähteiden mukaan asunnossa ollut nainen, joka olisi räjäyttänyt itsensä pommivyöllä.

Mediatietojen mukaan myös useita poliiseja ja ainakin yksi muu henkilö on haavoittunut tulitaistelussa Saint-Denis’n kaupunginosassa lähellä jalkapallostadionia, jonka edustalla itsemurhapommittajat iskivät perjantaina.

Poliisin Raid-erikoisjoukot aloittivat operaation puoli viiden aikaan aamulla paikallista aikaa.

Paikalle on komennettu myös viitisenkymmentä armeijan sotilasta, joiden tehtävänä on varmistaa alue. Saint-Denis n lähiön halki kulkeva metrolinja on niin ikään katkaistu.

– Operaatio on edelleen käynnissä, se ei ole päättynyt. Kaikkien on pysyttävä sisällä, asunnossa on edelleen aseistettuja miehiä piiritettynä, kertoi aluehallinnon edustaja Mathieu Hanotin France Inter -radiokanavalle.

Poliisilähde kertoi aikaisemmin uutistoimisto AFP:lle, että poliisilla on videomateriaalia, joka osoittaa, että perjantain iskuihin liittyy yhdeksäs tekijä, josta ei aiemmin ole tiedetty.

Tekijän uskotaan olevan yhä pakomatkalla.

Aikaisemmin poliisi on kertonut etsivänsä vielä yhtä pääepäiltyä, Salah Abdeslamia. Videolla näkyvää yhdeksättä epäiltyä ei ole nimetty. Seitsemän muuta epäiltyä sai surmansa iskuissa.

Pariisin terrori-iskujen sarjassa haavoittui yli 300 ihmistä ja kuoli 129. Osa haavoittuneista on kriittisessä tilassa.

Ranska hallitus ilmoitti Twitter-tilillään, että Pariisin terrori-iskuissa haavoittuneet saavat tarvitsemansa hoidon ilmaiseksi.