Yle: Ministeriö ei kumarra Vapaavuoren juhlakiireitä – suurta sote-palaveria ei siirretä Helsingin juhlaviikkojen avajaispäivän takia

Sote

Maan hallituksen ja Uudenmaan kuntien erillisratkaisua valmisteleva sote-yhteistyö takkuaa jo ennen ensimmäistäkään tapaamista, kertoo Yle .

Kunnille osoitettu keskustelutilaisuus pidetään sosiaali- jaterveysministeriön kutsusta 16. elokuuta. Samalle päivälle osuu myös Helsingin juhlaviikkojen avajaistapahtuma.

Yhteensattuma on ärsyttänyt Helsingin pormestaria Jan Vapaavuorta (kok.), joka arvostelee Helsingin Sanomissa ankarasti palaverin ajankohtaa.

Sosiaali- ja terveysministeriössä ei Ylen mukaan innostuta Vapaavuoren ajatuksesta siirtää tilaisuus toiseen ajankohtaan Helsingin johdon kiireiden vuoksi.

Ylijohtaja Kirsi Varhilan mukaan tilaisuutta järjestettäessä on keskitytty valtioneuvoston ja erityisesti pääministerin kalenteriin.

– Meillä ei ole mahdollisuutta siirtää tuota ajankohtaa johtuen siitä, että sitä on sovitettu pääministerin ja muiden ministerien kalentereihin, Varhila sanoo.

 Varhilan mielestä Helsingin kokoisesta organisaatiosta pitäisi löytyä edustaja kyseiseen iltapäivätilaisuuteen.

– Muista kunnista tai kutsutuista tahoista ei ole tullut tietoa, että ajankohta olisi huono, hän sanoo.