Vehviläinen: Työryhmä pohtii komiteatyöskentelyyn palaamista

”Voi olla, ettei se entisessä roolissa istu nykyiseen työhön”
Eduskunta

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk.) sanoo asettaneensa vuosi sitten ryöryhmän, joka pohtii muun muassa parlamentaarisen komiteatyöskentelyn ottamista uudelleen käyttöön lainvalmistelussa.

Työryhmän tuloksia kuullaan Vehviläisen mukaan maaliskuun lopulla. Ministerin mukaan voi kuitenkin olla, että komiteatyöskentely ei istu nykyiseen työhön sellaisessa roolissa kuin se ennen on ollut.

Keskusta ja RKP ottaisivat lainvalmistelussa uudelleen käyttöön komiteatyöskentelyn yhteiskunnallisesti merkittävissä ja kauaskantoisissa hankkeissa. Komiteatyössä kuullaan laajasti eri asiantuntijoita ja viiteryhmiä.

Komiteatyö edellyttää puolueiden mielestä kussakin hankkeessa huolellista esiselvitystä. RKP:n mielestä tärkeää olisi, että esitysten tasa-arvoa koskevat, taloudelliset, kielelliset ja muut merkittävät vaikutukset arvioidaan kunnolla jo aikaisessa valmisteluvaiheessa.

Myös SDP ilmoitti olevansa valmis siirtymään takaisin komiteatyöhön. Eduskunnassa keskustellaan parhaillaan pääministerin ilmoituksesta, joka koski hallituksen lainvalmistelua.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) haluaa myös kuulla, mitä työryhmä komiteoihin palaamisesta ehdottaa.

– Sen jälkeen sitten tehdään päätöksiä, hän sanoi.