Ulkoministeri Lavrov Puolan esityksestä: Voisi johtaa Venäjän ja Naton yhteenottoon

Ukrainan sota

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoo, että rauhanturvaajien lähettäminen Ukrainaan voisi johtaa Venäjän ja Nato-joukkojen yhteenottoon.

Puola kertoi viime viikolla, että se aikoo esittää rauhanturvaajien lähettämistä seuraavan Nato-kokouksen yhteydessä.

– Toivon, että he ymmärtävät, mistä he puhuvat, Lavrov totesi uutistoimisto Reutersin mukaan tavatessaan kansainvälisten suhteiden opiskelijoita Moskovassa.

Lisäksi Lavrov näkee, että rauhanneuvotteluissa on yhä vaikeampaa saavuttaa läpimurtoa, sillä ”Ukrainan viranomaiset perääntyvät omista esityksistään ja muuttavat mieltään”.

Venäjä on lähes kuukauden ajan käynyt Ukrainassa sotaa, jonka se aloitti yksipuolisesti. Venäjän valtion propagandan mukaan kyseessä on ”erityisoperaatio”, jonka tavoitteena on puhdistaa Ukraina aseista ja natseista.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on ilmaissut halukkuutensa neuvotella rauhasta suoraan Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa.

Zelenskyi sanoi eurooppalaisten yleisradioiden haastattelussa, että hänen olisi tärkeä tavata Putin, jotta Ukraina saisi tietää, haluaako Venäjä lopettaa sodan.

– Ilman tätä tapaamista ei voi ymmärtää, mihin he ovat valmiita tämän sodan lopettamiseksi ja mihin he ovat valmiita, jos emme suostu joihinkin kompromisseihin.