Suomi on varautunut myös pitkäkestoiseen maahantulon paineeseen – sisäministeriö asetti ryhmän koordinoimaan muuttoliikettä

Maahantulo

Suomi on tarvittaessa varautunut myös pitkäkestoiseen maahantulon paineeseen sekä suureen tulijoiden määrään nopeassa ajassa, sisäministeriö kertoo. Ministeriö tiedotti keskiviikkona varautumisesta Ukrainan sodan mahdollisiin seurauksiin.

Ukrainalaisten Suomessa jättämien turvapaikkahakemusten määrä on noussut jonkin verran viime päivinä. Ministeriön mukaan ei toistaiseksi ole kuitenkaan viitteitä siitä, että sotaa pakenevat olisivat suuntaamassa erityisesti Suomeen.

Sisäministeriö kertoi asettaneensa poikkihallinnollisen ryhmän koordinoimaan muuttoliikettä. Yhteistyön tavoitteena on löytää parhaat ratkaisut ongelmakohtiin, joita voi ilmetä ukrainalaisten maahantuloa, vastaanottoa, oleskelua ja työskentelyä koskevissa käytännöissä ja lainsäädännössä. Ryhmässä ovat edustettuina useiden ministeriöiden lisäksi Maahanmuuttovirasto, Kuntaliitto ja Suomen Punainen Risti (SPR).