Suomalaisen Klubin puheenjohtaja Iltalehdessä kokoomuspomojen erouhkailusta: "Se on poliittista show’ta, kun vaalit ovat tulossa"

Kokoomus

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja puoluesihteeri Janne Pesonen kertoivat maanantaina eroavansa Suomalaisen Klubin jäsenyydestä, jos klubi ei aio jatkossakaan hyväksyä naisia jäsenikseen.

Suomalaisen Klubin puheenjohtaja Matti Viljanen toteaa Iltalehdessä , että klubissa ei tällä hetkellä ole suunnitteilla sääntömuutosta ainakaan kokoomuspomojen painostuksen vuoksi.

– Se on poliittista show’ta, en tuollaisen perässä lähde ikinä juoksemaan. Se on hermostuneisuutta kun vaalit ovat tulossa, Viljanen sanoo Iltalehden jutussa.

Seuraavan kerran klubilla olisi ollut mahdollisuus muuttaa sääntöjään marraskuun kokouksessa.

Kokoomuksen puoluetoimisto sijaitsee samassa rakennuksessa klubin kanssa ja tilat Helsingin ydinkeskustassa omistaa juuri Suomalainen Klubi.

Puolueen hallintopäällikkö Timo Elo kertoo Iltalehdelle, että kokoomus maksaa tiloista maksaa vuokra on yli 20 000 euroa kuukaudessa.

Kokoomusjohto on ratsastanut viime aikoina julkisuudessa tasa-arvonäkökulman korostajana.

Puolueen ja klubin välinen määräaikainen vuokrasopimus on voimassa vuoteen 2021 saakka, joten siinäkin mielessä johdon erouhkailut näyttävät varsin erikoisilta puheilta.

– Sitä ennen emme voi tiloista lähteä, Elo toteaa lehden mukaan.