Sipilä ryhtyy vetämään eduskunnan startup-ryhmää – mukana 38 kansanedustajaa

Politiikka

Keskustan kansanedustaja, ex-pääministeri Juha Sipilä ryhtyy vetämään startup-ryhmää eduskunnassa.

Sipilä kertoi asiasta Supercellin pääkonttorilla Helsingin Jätkäsaaressa, missä julkistettiin uusi, sadan kasvuyrityksen startup-yhteisö.

– Haluamme toimia yhteisönne vastinparina silloin kun keskustellaan siitä, miten Suomesta tehdään parempi maa yrittää, Sipilä sanoi.

– Me uskomme siihen, että tästä tulee uusi tukijalka suomelle.

Sipilä sanoo käyneensä jo paljon hyviä keskusteluja uuden startup-yhteisön jäsenten kanssa.

– Entisenä startup-yrittäjänä, nykyisenä poliitikkona ja tulevana startup-yrittäjänä on todella ilo ostaa missionne.

– Nyt kun sain vinkkiä siitä, että tällainen yhteisö on perusteilla, niin päätimme perustaa uudelleen tämän ryhmän myös eduskuntaan.

Sipilä kertoi, että eduskuntaan perustettiin startup-ryhmä jo vuonna 2011, jolloin hän tuli eduskuntaan. Silloin ryhmässä oli viisi kansanedustajaa.

Ennen järjestäytymiskokousta ryhmään oli ilmoittautunut 37 kansanedustajaa kahdeksasta eri eduskuntaryhmästä, Sipilä kertoi.

– Tällä kertaa tämän ryhmän perustaminen sai aika hurjan suosion eduskunnassa, ja sekin osoittaa, että te olette tehneet mahtavaa työtä.

Myöhemmin torstaina Sipilä tiedotti, että ryhmän varapuheenjohtajiksi valittiin järjestäytymiskokouksessa kansanedustajat Mari Holopainen (vihr.), Riitta Mäkinen (sd.) sekä Ruut Sjöblom (kok.). Sipilä valittiin ryhmän puheenjohtajaksi.

Samalla ryhmään osallistuvien kansanedustajien määrä tarkentui 38:aan.


Uutinen päivitetty 7.10. klo 16.45 ryhmän järjestäytymiskokouksen tiedoilla.