Hallitus pyrkii avaamaan enintään 50 hengen tilaisuuksia mahdollisimman pian maltillisilla tautialueilla

Poikkeusoloista luopumisesta voidaan Marinin mukaan tehdä päätös mahdollisesti ensi viikolla
Exit-suunnitelma

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan hallitus hyväksyi eilen suunnitelman koronarajoitusten purkamiseksi. Suunnitelmaa tarkastellaan kahden viikon välein epidemiatilanteen mukaan.

Marinin mukaan hallitus voi mahdollisesti ensi viikolla päättää poikkeusoloista luopumisesta, jos tilanne jatkuu hyvänä ja menee edelleen parempaan suuntaan.

Hallitus pyrkii avaamaan tapahtumia mahdollisimman pian tautitilanteeltaan maltillisilla alueilla. Ensimmäiseksi avataan lasten ja nuorten ulkona tapahtuvat ryhmäharrastukset huhtikuussa.

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk.) kertoi hallituksen tiedotustilaisuudessa, että enintään 50 hengen sisä- ja ulkotilaisuuksia pyritään avaamaan mahdollisimman pian perustason alueilla. Tapahtuma-alaa pyritään avaamaan vielä tätä laajemmin toukokuun aikana.

Saarikon mukaan tapahtuma-alan ahdinkoon vastataan myös tänään alkavassa kehysriihessä. Hän kertoi lähtevänsä siitä ajatuksesta, että kehysriihessä sovitaan raamit kulttuuri- ja tapahtuma-alan taloudelliselle lisätuelle.

Suomi avautuu asteittain. ☀️🌱Olemme saavuttaneet hallituksessa yhteisen näkemyksen tämän kevään, ehkä koko raskaan…

Julkaissut Annika Saarikko Tiistaina 20. huhtikuuta 2021

Sisärajoilla maahantulorajoitukset korvataan toukokuusta alkaen asteittain terveysturvallisuustoimilla.

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) mukaan rajoilla rajoitusten purkaminen aloitetaan sisärajaliikenteessä touko-kesäkuussa. Ensin avataan rajayhteisöjen välinen liikenne Suomen ja Ruotsin sekä Suomen ja Norjan välisillä maarajoilla. Sen jälkeen avataan työmatkaliikenne sekä laajennetaan perheiden ja sukulaisten mahdollisuutta matkustaa EU:n sisärajaliikenteessä.

Puolitoista viikkoa sitten julkaistu niin sanottu exit-suunnitelma lähetettiin yleiselle lausunto- ja kommenttikierrokselle, jonka perusteella sitä on päivitetty.

Hallituksen puheenjohtajaviisikko kertoi päivitetystä suunnitelmasta tiedotustilaisuudessa aamulla.