Rahaministeri Vanhanen Ykkösaamussa: Talouden kiristystoimia aikaisintaan vuonna 2022 – “jokainen velkaerä pitää maksaa takaisin“

Politiikka

Valtiovarainministeri Matti Vanhasen (kesk.) mukaan koronaepidemian runtelema Suomi elää tällä hetkellä elvytysvaihetta.

– On huolehdittava, että talouden pyörät pyörivät mahdollisimman hyvin. Vuosi 2021 on elvytyksen toimeenpanon aikaa. Noudatamme kehystä, mutta emme tee kiristystoimia. Aikaisin vaihe niille on vuonna 2022, Vanhanen totesi Ylen Ykkösaamussa.

Vanhanen näkee, että talouskasvua ja työllisyyttä saadaan kohennettua lisäämällä julkisen sektorin tuottavuutta.

Veroja ja menoja joudutaan säätämään ministerin mukaan suuntaan ja toiseen tällä vuosikymmenellä.

Vanhanen painottaa vastuullisuutta talouspolitiikkaan.

– Kaikki maat velkaantuvat. Jossain vaiheessa se vaikuttaa myös sijoittajien käytökseen. Suomen on kuuluttava sellaisten maiden joukkoon, joiden perään ei tarvitse katsoa. Jokainen velkaerä pitää maksaa takaisin.

Valtiovarainministeri on tyytyväinen siihen, että Suomessa on kyetty ylläpitämään kehyskuria viimeiset 15 vuotta.

Myös kansainväliset luottaluokittajat ovat huomanneet tämän.

– Olemme keränneet luottamuspääomaa. Suomi tunnetaan maana, joka hoitaa asiansa hyvin,

Kommentit (2)

  • Mustikka

    Vanhasen on estettävä vihervasemmiston ajama holtiton rahanjako. Jos ei onnistu, niin sitten ulos hallituksesta. Kuten Niinistökin totesi: kuka tekee töitä, jos rahaa saa muutenkin.

  • Lukija26

    Matti Vanhanen on oikealla tiellä . Työllisyysasteen jatkuva seuranta ja rakenteiden uudistaminen on viimeinkin saatava kulkemaan käsi kädessä . Meidän on tehtävä kaikkemme ,että saamme ne esteet postettua ,jotka estävät Suomessa olevien henkilöiden työllistymisen ?Työ on riittävän koulutuksen lisäksi paras opettaja . Jatkuva velanotto ,joka valitettavasti on nyt pakon sanelemaa ”KORONA ” kriisin keskellä EI edellytä ,sitä etteikö työllisyyttä edistäviä toimia voi joka päivä tehdä ?Työ ,yrittäjyys ja yhteistyökyky vain voi meidät pelastaa . Luin HS 4.7.2020 aamulehden ,allekirjoitan vahvasti Matti Vanhasen ajatukset . Erimieltä olen toimittajan lausunnoista ainoastaan Juha Sipilän Hallituksen pyrkimyksistä työllisyysasteen kehittämisesestä (2015- 2019 ) työllisyys ja talous kehittyi tänä aikana erittäin mallikkaasti työllisyysaste (68 % sta 72.5 % ) Verotulot kasvoivat ja valtiontalous koheni , Valitettavasti tämän Hallituksen toimintaedellytyksiä yritettiin kaikin tavoin estää poliitisilla lakoilla ja jarruttamalla uudistuskehitystä rakenteiden uudistamiseksi. Toivotaan tälle nykyhallitukselle parempaa pohjaa rakentaa tästä maasta turvallista ja yksimielisempää kansakuntaa . Yhdessä pärjäämme !

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen