Pylväs pahoittelee kohua herättänyttä sanavalintaansa – "Varsinaisessa asiassa en kuitenkaan peruuta"

Maahanmuutto

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Juha Pylväs pahoittelee kohua aiheuttanutta sanavalintaansa Facebook-päivityksessään.

Pylväs puhui eilen keskustan eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Seinäjoella. Hän kuvaili puheessaan osaa maahanmuuttajista ”sosiaaliturvalla loisiviksi elintasosurffareiksi”.

– Totesin, että pakolaisia pitää auttaa. Afganistanin tapauksessa ensisijaisesti lähialueilla. Totesin, että tarvitsemme Suomeen myös omalla työllään toimeen tulevia osaajia ulkomailta. Totesin, että sosiaaliturvaa väärinkäyttäviä sen sijaan emme tarvitse, Pylväs kirjoittaa.

Hän muistuttaa, että nämä näkemykset ovat keskustan eduskuntaryhmän ja puolueen pidempiaikaisen linjan mukaisia.

– Asioista pitää voida puhua niiden oikeilla nimillä. Olisin kuitenkin nyt voinut valita sanani osin paremmin. Sitä pahoittelen. Varsinaisessa asiassa en kuitenkaan peruuta, Pylväs toteaa.

– Maamme turvapaikkapolitiikka vaatii uudistamista niin, että pystymme auttamaan aidosti hädänalaisia ihmisiä. Vuoden 2015 tapahtumista, jolloin suurin osa turvapaikkahakemuksista tuli hylätyiksi, pitää ottaa opiksi – ja varautua tulevaan.

Yksi sanavalinta puheessani eduskuntaryhmämme kesäkokouksessa on aiheuttanut keskustelua.Käsittelin puheessani…

Julkaissut Juha Pylväs Keskiviikkona 25. elokuuta 2021

Kommentit (6)

 • Lukija24

  Vielä jos olisit sanonut että raiskaajat ja muut rikollisiksi tuomitut palautetaan isiensä maille ja menettävät Suomen kansalaisuuden niin Keskusta olisi jälleen se puolue joka se on joskus ollut.
  Laki ja järjestys pitää olla vaikka ei olisi leivän palaa sanoi vanha kansa ja oli oikeassa.
  Matti Toivola Sievi.

 • Lukija21

  Lienee saanut Saarikolta tukkapöllöä, kun sanavalintojaan katuu.

 • Lukija90

  ”Alatteko kovistella,uhkailla minua,kun kerron teille vain totuuden”? Jo tuhansia vuosia sitten lausuttu totuus. Nuori ojentaa aikuista,on aikoihin eletty. Suomen kansa pääosin puhuu toreilla ym. kuten Juha Pylväs,josta tyylistä veronmaksaja pitää. Kepun eduskuntaryhmässä saarikkolaiset kukkahattuoikeuksineen eivät ole enää niin vallassa kuin mediasta luulisi. Hyvä puoluejohto,yrittäkää totuutta,jos ette muuta keksi. Kiitos!

 • PIPPOLA MARKKU

  Toden totta, asian olisi voinut esittää toisin. Keskustaa ikäni kannattaneena en uskonut korviani kun sen televisiosta kuulin. Asiansa pitää sanoa sellaisilla sanoilla, ettei niihin tarvita korjaussarjoja.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen