Pullo paloviinaa jokaiseen kotiin? – keskustan Kärnä toivoo presidentin ja hallituksen muistavan suomalaisia koronajouluna

Joulu

Keskustan lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä esittää, että tasavallan presidentin kanslia ja valtioneuvosto lähettäisivät jokaiseen suomalaiseen kotitalouteen joulupaketin, jonka avulla kannustettaisiin ihmisiä viettämään joulua kotona.

Kärnä sanoo tiedotteessaan, että valtioneuvosto ja presidentin kanslia ovat ”säästäneet” valtavasti rahaa, koska kaikki erilaiset tilaisuudet on jouduttu perumaan koronaviruksen takia.

– Mikäli nämä määrärahat laitettaisiin viisaasti käyttöön kansakunnan parhaaksi ja kutsuttaisiin vielä yksityisiä toimijoita sekä järjestöjä mukaan, voitaisiin jokaiseen Suomen 2,7 miljoonaan kotitalouteen toimittaa koronajoulun perustarpeet, Kärnä sanoo.

Keskustan Mikko Kärnä keksii monenlaisia herkkuja joulupakettiin, jota hän esittää koteihin lähetettäväksi koronajouluna. Lehtikuva / Emmi Korhonen

Kärnä visioi, että joulupaketin voisi täyttää esimerkiksi suomalaisella kinkulla, Auran sinapilla, herneillä uudenvuoden hernesoppaa varten, kotimaisella ohralla ja maidolla puuroa varten, lappilaisilla puikulaperunoilla, lasimestarin silakoilla, muutamalla pullolla kotimaista pienpanimo-olutta sekä pienellä pullolla paloviinaa.

Mukana seuraisi kirje, jossa kehotettaisiin ihmisiä viettämään joulu ja uusivuosi kotonaan sekä annettaisiin ohjeita koronajoulun viettämiseen, Kärnä kertoo.

– Tällainen operaatio olisi itse asiassa varsin helposti toteutettavissa ja luulenpa, että tämän kautta Suomi saisi positiivista kansainvälistä näkyvyyttä. Paketin kautta suomalaiset ymmärtäisivät, että nyt on tosi kyseessä ja jouluna pitää olla aloillaan lähipiirin kanssa. Paketilla luotaisiin myös aitoa ja hyvää joulumieltä tämän koronasynkkyyden keskelle, keskustaedustaja uskoo.