Perussuomalaiset valmiudessa jättämään välikysymyksen, jos Haavisto jatkaa ulkoministerinä – ”lisäselvitykset eivät tyydytä meitä”

Isis-perheet

Perussuomalaisilla on valmius jättää välikysymys Pekka Haaviston (vihr.) toiminnasta, mikäli Haavisto jatkaa uudelleen muodostettavan hallituksen ulkoministerinä.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä päätti asiasta tänään ryhmäkokouksessaan. Tällä hetkellä välikysymystä ei voi jättää, koska hallitusta ei ole, vaan se toimii toimitusministeristönä.

– Muun muassa ulkoasiainvaliokunnassa saamamme lisäselvitykset eivät tyydytä meitä, vaikka kaikki muut puolueet selitykset nielivät, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kommentoi tiedotteessa.

– On jäänyt vahva epäilys siitä, että ministeri Haavisto ei ole puhunut totta valiokunnalle tai koko eduskunnalle, hän lisää.

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan avoimia kysymyksiä on kolme.

– Ollaanko Isis-perheitä tuomassa Suomeen, onko Haavisto valehdellut aiheeseen liittyen ja onko hän syyllistynyt virkamiehen painostamiseen vaatimalla tältä lainvastaisia toimia Isis-perheiden tuomiseksi Suomeen, Halla-aho luettelee.

Perussuomalaisten mukaan täytyisi tapahtua ihme, että luottamus ulkoministerin toimintaan palautuisi sellaiseksi, että hän voisi jatkaa uudessa hallituksessa.