Mediat: Melania Trump ja vävy Jared Kushner ovat kehottaneet Donald Trumpia hyväksymään vaalitappionsa

Yhdysvaltojen presidentinvaalit

Yhdysvaltain ensimmäinen nainen Melania Trump on kehottanut puolisoaan, istuvaa presidenttiä Donald Trumpia, hyväksymään vaalitappion, kertoo uutiskanava CNN lähteisiinsä viitaten.

Melania Trump ei ole kommentoinut tulosta julkisesti, mutta on ottanut asiaan kantaa yksityisesti, kertoo CNN:n lähde, jolla on läheistä tietoa presidentin sisäpiirissä käydyistä keskusteluista.

Myös Trumpin vävyn ja neuvonantajan Jared Kushnerin on kerrottu lähestyneen tätä vaalitulokseen liittyen. Uutistoimisto AP kertoi aiemmin tänään, että hän olisi kehottanut Trumpia hyväksymään vaalituloksen.

Axios-uutissivusto kuitenkin sanoi Kushnerin neuvoneen Trumpia ryhtymään oikeustoimiin tuloksen haastamiseksi.

Republikaanisenaattori Mitt Romney arvioi puolestaan uutiskanava CNN:lle, ettei Trumpin kannata odottaa poistuvan kaikessa hiljaisuudessa.

Senaattorilta kysyttiin mielipidettä muun muassa väitteisiin vaalivilpistä. Romneyn mukaan Trumpilla on ”suhteellisen rento suhde totuuden kanssa”. Hän uskoo silti Trumpin hyväksyvän väistämättömän, kun kaikki korjausliikkeet ovat ehtyneet.

NBC:n Meet the Press -ohjelmassa Romney puolestaan arvioi, että Trumpilla on jatkossakin valtava vaikutus siihen, miten republikaanipuolue menee eteenpäin.

Trumpia useaan otteeseen kritisoinut Romney oli ensimmäinen republikaanisenaattori, joka onnitteli Joe Bidenia vaalivoitosta.