Mauri Pekkarinen ruoskii Jussi Halla-Ahoa kuntapäättäjien väheksymisestä – “Miksi valita päättäjiä valtuustoihin, jos puolueen puheenjohtajan mielestä siellä vain räpiköidään“

Politiikka

Europarlamentaarikko Mauri Pekkarinen (kesk.) ihmettelee perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon epäjohdonmukaista suhtautumista edessäoleviin kuntavaaleihin ja niiden merkitykseen.

Pekkarisen mukaan perussuomalaiset ovat pitkin syksyä flirttailleet suurten keskusten äänestäjiä kertomalla, että maaseutu-Suomi ja maakunnat saavat liikaa tukea.

– Nyt Halla-aho syyttää hallitusta metropoli-intoilusta. Samaan aikaan samainen Halla-aho tavoittelee Helsingin pormestarin postia kertomatta ensimmäistäkään asiaa, jolla hän rajoittaisi kasvua pääkaupunkiseudulle, Pekkarinen kummeksuu tiedotteessaan.

Pekkarisen mukaan Jussi Halla-aho on sanonut, ettei valittavilla kuntapäättäjillä ole juurikaan merkitystä. Sanatarkasti siteeraten ”kuntien niin sanottu autonomia rajoittuu siihen, että joudutaan räpiköimään ongelmista, jotka valtio kunnille asettaa”. 

– Miksi siis valita päättäjiä valtuustoihin, jos puolueen puheenjohtajan mielestä siellä vain räpiköidään, Pekkarinen kommentoi Halla-ahon lausuntoa.

– Jos perussuomalaiset tukisivat koko Suomen elinvoimaa, heidän pitäisi sanoa, että ovatko he valmiita satsaamaan kuntiin ja  maakuntiin. Samoin sen, ovatko he valmiita kuntatalouden tasaamiseen, keskustameppi jatkaa kritiikkiään. 

Pekkarinen muistuttaa, että suuri osa Suomen aineellisesta hyvinvoinnista syntyy raaka-aineista ja teollisuudesta, jotka ovat eri puolilla maata.

– Suuri osa verotuloista menee kuitenkin Halla-ahon mainitsemalle metropolialueella. Tästä oiva esimerkki on metsäteollisuus. Muun muassa tähän perustuu vissi tasaus, josta keskusta pitää kiinni. 

Halla-ahon väite suomalaisen metsäteollisuuden alas-ajosta kertoo Pekkarisen mukaan ”trumppilaisesta todellisuuden”.

– Juuri ympäristöluvan saaneen Metsä Groupin toteuduttua Suomessa käytetään kotimaista puuta ylivoimaisesti enemmän kuin koskaan ennen, keskustakonkari muistuttaa.

Kuntavaalien kärjen siirtäminen kauaksi kunnista on Pekkarisen mukaan perussuomalaisilta kömpelö yritys himmentää kunnallista päätöksentekoa ja sen merkitystä koko Suomen menestymiselle. 

– Keskusta on kuntalaisten puolustaja, joka tarjoaa vakavasti otettavia ehdokkaita ja joka uskoo siihen, että kunnallisella päätöksenteolla, jota valtio tukee on todella väliä, hän päättää.