Maskisuositus tulee tarpeeseen, Kulmuni ja Kosonen katsovat – “jokaisen on muistettava oma vastuunsa“

Suomihan on ollut pikkaisen kummajainen tässä, tiedeministeri Hanna Kosonen sanoo Iltalehdessä
Koronavirus

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL raportoi keskiviikkona 29 koronavirustartuntaa, mikä merkitsee sitä, että tapaukset ovat hieman nousseet.

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni katsookin tämän muistuttavan siitä, että vaara ei ole ohitse. Hän kertoo pitävänsä maskisuositusta tarpeellisena.

– Monien muiden maiden tavoin myös Suomessa alkaa olla perusteltua antaa maskisuositus tilanteisiin, joissa ihmiset ovat suljetussa tilassa lähellä toisiaan, kuten joukkoliikenteessä, Kulmuni kirjoittaa facebookissa.

Taudin leviämiseen on suhtauduttava vakavasti, Kulmuni muistuttaa.

– Mahdolliseen toiseen aaltoon olemme nyt paljon paremmin varautuneita kuin keväällä, mutta jokaisen on muistettava silti oma vastuunsa etäisyyksien pitämisen, välimatkojen ja kotikaranteenien osalta. Jos ohjeita ei noudateta, niin joudutaan jälleen turvautumaan raskaampiin keinoihin.

Pitkän, melko rauhallisen kauden jälkeen koronatartuntojen määrä on useina päivinä nopeasti lisääntynyt. Tämä…

Julkaissut Katri Kulmuni Keskiviikkona 5. elokuuta 2020

Keskustalainen tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen niin ikään katsoo, että maskisuosituksen antamiseen löytyy jo riittävästi näyttöä. Hän puhuu asiasta Iltalehden haastattelussa.

– Suomihan on ollut pikkaisen kummajainen tässä, pitkälti muualla maailmalla maskit ovat olleet käytössä koko koronakevään. Kyllä näen, että kaikki keinot ihmisten suojaamiseksi pitää ottaa käyttöön, maskit on varmasti yksi keino, Kosonen sanoo.

– On hyvä, jos maskisuositus annetaan. Meillä on tulossa hallituksen keskustelu tästä aiheesta, hän toteaa Iltalehdelle.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) mukaan suositus on jo tulossa. Hän kertoo Helsingin Sanomille määränneensä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) valmistelemaan uuden kasvomaskisuosituksen.

Kommentit (2)

  • Lukija21

    Näin niitä pisteitä yritetään kotiin kerätä. Erityisesti ministeri Kososta osoitan. Kuka pakotti höllentämään rajoituksia ja sallimaan terassien, ravintoloiden, yökerhojen ja festareiden avaamisen? Ei ollut kanttia katsoa, miten käy, vaan liian nopeasti ja liikaa avattiin. Ei ollut myöskään kansalla malttia jatkaa tiukalla linjalla, vaan avatuista ovista syöksyttiin kuin vasikkalauma juopottelemaan, kokoontumaan ja halailemaan ikään kuin Koronaa ei koskaan olisi ollutkaan.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen