Marin: "Pyydän anteeksi käytöstäni ja toimintaani"

Sanna Marin

Pääministeri Sanna Marin (sd.) asteli keskiviikkona median eteen selittämään viime viikonloppuna noussutta baarikohua.

– Olen ollut viettämässä iltaa ystävieni kanssa. Olen juonut olutta, Marin totesi heti alkuun Eduskuntatalon ovella.

Marin sai tiedon ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) koronatartunnasta valtiosihteeri Henrik Haapajärveltä lauantaina alkuillasta. Hän päätti kuitenkin jatkaa illanviettoa ihmisen ilmoilla, sillä Haapajärvi ei ollut ohjeistanut Marinia välttämään ihmiskontakteja.

– En osannut sitä kyseenalaistaa, koska se vastasi THL:n yleistä ohjeistusta altistuneille, jotka ovat saaneet kaksi rokoteannosta.

Marin on kertonut, että hän jätti valtioneuvoston virkakännykkänsä kotiin, jotta se ei joutuisi illan aikana vääriin käsiin. Siksi valtioneuvoston koronaviestit eivät tavoittaneet pääministeriä.

Marinilla oli mukana vain eduskuntapuhelin.

– Pyydän anteeksi omaa käytöstäni ja toimintaani. En ole toiminut parhaalla mahdollisella tavalla ja sitä pyydän anteeksi, Marin sanoi.

Pääministerin mukaan hänelle ei oltu henkilökohtaisesti toimitettu valtioneuvoston omia koronasuosituksia, joissa kehotetaan välttämään kontakteja välittömästi korona-altistumisen jälkeen.

– Se on kyllä tullut sihteereille, mutta sitä ei ole tullut suoraan minulle esimerkiksi sähköpostitse.

Marin ottaa kuitenkin syyn omille niskoilleen.

Hän katuu sitä, ettei ollut tarkistanut ohjeistusta toiseen kertaan viime lauantaina.

– Minun olisi pitänyt olla tietoinen tästä ohjeistuksesta ja itse kannan vastuuta siitä, että minulle ei ole ollut tästä tietoa .

Marin kertoi, että valtioneuvoston koronaohjeistusta käydään läpi vielä keskiviikkona. Hänen mukaansa esimerkiksi valtioneuvoston ja eduskunnan suositusten pitäisi olla nykyistä yhdenmukaisemmat.

Myös viestinkulkua on tarkoitus kehittää.

Pääministeri vakuutti, että hallitus on kohusta huolimatta toimintakykyinen.

Hän lupasi vastata puoluejohtajien mahdollisiin kysymyksiin, kun viisikko kokoontuu.