HS: Marin saa synninpäästön SDP:n piiripomoilta

Sanna Marin

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) baarireissusta noussut kohu ei horjuta kenttäväen luottamusta demarijohtajaa kohtaan.

Pohjanmaan sosiaalidemokraattien puheenjohtajan, kansanedustaja Matias Mäkynen sanoo Helsingin Sanomille, että harkinta olisi kuitenkin ollut tarpeen.

– Mutta eivät tällaiset asiat vaikuta luottamukseen Marinia kohtaan. On hyvä, että päätöksentekijöitä seurataan tarkkaan ja että epäselvyydet selvitetään, mutta tässä asiassa kaikki epäselvyydet on jo selvitetty.

HS tavoitti SDP:n kolmestatoista piirijohtajasta kaksitoista.

Helsingin sosiaali­demokraattien puheen­johtaja Anita Hellman pitää suora­selkäisenä, että Marin myönsi harkinnassaan olleen parantamisen varaa.

– Hän on itse julkisuudessa todennut, että olisi pitänyt kyseen­alaistaa viesti ja tarkista.

– On tehty fiksuja päätöksiä, ja hän on yhä hyvin kyvykäs johtamaan maata. En näe, että tämä vaikuttaa hänen kykyihinsä pääministerinä tai koronataistelussa.

Hellman kokee, että Marinin kiinnitetään huomiota poikkeuksellisella tavalla.

– Tuntuu, että kun on nuorehko nainen pääministerinä, se nostaa erilaisia asioita esiin. Ei muiden pääministerien kohdalla puhuta ’bilettämisestä’.

Varsinais-Suomen SDP:n puheenjohtaja Niina Alho katsoo, ettei tapauksessa kaikki ”mennyt ihan putkeen”. Hänestä pääministerilläkin pitää kuitenkin olla mahdollisuus viettää vapaa-aikaa.

Uudenmaan SDP:n puheenjohtajan Joona Räsäsen mukaan on vielä ennenaikaista arvioida kohun seurauksia.

– Niin kuin hän itsekin taisi todeta, hänellä petti arvostelukyky. 

– Ei sellaista yleistä huomiota ole, että luottamus olisi mennyt. Toivotaan, että (alue)vaalien alla keskityttäisiin itse asioihin ja vähennettäisiin tällaista turhaa toimintaa, joka aiheuttaa negatiivisen kierteen ja vaikuttaa uskottavuuteen negatiivisesti.