Lisäbudjetista kymmeniä miljoonia euroja kulttuurin ja liikunnan tukemiseen – ministeri Kosonen: ”Henkisen hyvinvoinnin merkitys korostuu vaikeina aikoina”

Kehysriihi

Hallitus pyrkii turvaamaan kulttuurin, liikunnan ja nuorisotyön jatkuvuuden 60 miljoonan euron määrärahalla.

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kososen (kesk.) mukaan tavoitteena on, että alojen toiminta voisi käynnistyä mahdollisimman jouhevasti heti koronakriisin hellitettyä.

Hallitus päätti kehysriihessään muistaa kulttuurin, liikunnan ja nuorisotyön toimijoita, joita virusepidemia on koetellut erityisen raskaasti.

Ministeri Kososen mukaan tukipaketissa on huomioitu kentän ensivaiheen tarpeet.

Tukea myönnetään nettotappioiden korvaamiseksi, jotka aiheutuvat muun muassa esitysten, tapahtumien, näyttelyiden ja muiden vastaavien toimien pääsylipputulojen menetyksistä ja samanaikaisesti maksettavaksi tulevista kiinteistä menoista.

– Jatkamme yhteistyössä työ- ja elinkeinoministeriön kanssa sen selvittämistä, miten varaudutaan kesän tapahtumien mahdollisista peruuntumisista aiheutuviin tappioihin tapahtumajärjestäjille ja peruuntumisten aluetaloudellisiin vaikutuksiin, Kosonen sanoo.

Kososen mukaan hallituksen tukipaketti on mittava, mutta sillä vastataan poikkeuksellisen suuriin haasteisiin.

– Kaikkia tappioita näilläkään summilla ei pystytä korvaamaan, vaan merkittäviä sopeutumistoimia tarvitaan toimijoilta näistä paketeista huolimatta, Kosonen twiittaa.

Lisätalousarviossa erinäisten liikuntamahdollisuuksien tukemiseen osoitetaan 19,6 miljoonaa euroa sekä taide- ja kulttuurialalle 41,6 miljoonaa euroa.

Nuorisoalan järjestöt saavat 2,5 miljoonaa euroa määrärahalisäystä.

Nuorten työpajatoimintaan ja etsivään nuorisotyöhön osoitetaan 1,5 miljoonan euron lisämäärärahaa.