Kuntatyönantajat: Työtaistelut ovat kohtuuttomia kunta-alalle

”Meneillään on itseään ruokkiva järjestöpoliittinen kierre”
Kunnat

JHL:n ja muiden kunta-alan palkansaajajärjestöjen päätökset ryhtyä työtaisteluun hallituksen kaavaileman pienyritysten irtisanomissuojan heikentämisen vuoksi ovat kunta-alalle kohtuuttomia, ilmoittaa työmarkkinajärjestö KT Kuntatyönantajat.

Kuntatyönantajien mukaan valmisteilla oleva laki ei koske kunta-alan työpaikkoja, eivätkä kaikki järjestöt ole rajanneet työtaistelun ulkopuolelle kansalaisten henkeen, terveyteen ja turvallisuuteen liittyviä toimintoja.

– Tämä poliittinen työtaistelu on täysin kohtuuton kunta-alalle. Valmisteilla oleva laki ei koske kunta-alan työpaikkoja. Näyttää siltä, että meneillään on itseään ruokkiva järjestöpoliittinen kierre, jossa kilpaillaan siitä, kuka pystyy eniten heikentämään kuntalaisten palveluita, sanoo työmarkkinajohtaja Markku Jalonen tiedotteessa.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL aloittaa lähes 100 000:ta jäsentä koskevan, toistaiseksi jatkuvan ylityö- ja vuoronvaihtokiellon lähes kaikilla sopimusaloillaan 1. lokakuuta.

Työtaisteluun osallistumisesta 26.–28. syyskuuta ovat ilmoittaneet hoitoalan palkansaajajärjestöt Super, Tehy, Jyty, Talentia ja Terveydenhoitajaliitto.