Kuluttajaliitto: Kotona oleminen vähentänyt selvästi ruokahävikkiä

Ruokahävikki

Yli neljännes Kuluttajaliiton kyselyyn vastanneista kertoo kodin ruokahävikin vähentyneen koronatilanteen aikana, liitto kertoo tuoreessa selvityksessään.

Kuluttajaliitto uskoo muun muassa verkkokaupan suosion selittävän ruokahävikin laskua, kun ruokaostoksia ja ruoanvalmistusta kotona suunnitellaan aiempaa enemmän, selviää liiton tiedotteessa.

Tämän lisäksi tarve säännölliselle ruokailulle on korostunut, kun perheet viettävät aiempaa enemmän aikaa kotona. Hävikin pienentäminen laskee myös ruokamenoja, kun edellispäivän tähteitä hyödynnetään tehokkaammin.

Kuluttajaliitto toivoo, että ruokahävikin pieneneminen olisi pysyvää.

– Hävikkityöhön ja kuluttajien tietoisuuden kasvattamiseen tuleekin juuri nyt panostaa entistä enemmän, jotta uudet käyttäytymismallit jäävät pysyviksi. Hävikin vähentäminen tekee hyvää ympäristölle, mutta myös kuluttajien omalle taloudelle, kun ostettua ruokaa ei päädy hävikkinä roskiin, Kuluttajaliiton pääsihteeri Juha Beurling-Pomoell sanoo tiedotteessa.

Kuluttajaliitto teetätti kyselyn Aula Researchilla. Kyselyyn haastateltiin runsaat 1 100 ihmistä kuluttajapaneelin kautta sähköpostitse.