Kulmuni kiittää vihreiden Ohisaloa tuesta ilmastorahastoavaukselle – ”Teollisuus ja uusi teknologia ovat ratkaisevassa asemassa”

Politiikka

Keskustan puheenjohtaja, elinkeinoministeri Katri Kulmuni twiittaa kiitoksensa vihreiden puoluejohtaja Maria Ohisalolle, joka kertoi lauantaina kannattavansa ajatusta uuden ilmastorahaston perustamisesta.

– Ilmastopolitiikkaa täytyy tehdä vahvalla sosiaalisella ja alueellisen oikeudenmukaisuuden otteella. Teollisuus ja uusi teknologia ovat ratkaisevassa asemassa. Kiitos Maria Ohisalo tuesta esitykselleni.

Viikko sitten Kulmuni ehdotti keskustan puoluevaltuuston yhteydessä , että valtio sitoutuisi olemaan osarahoittajana kaikissa niissä merkittävissä investoinneissa, joilla saadaan tehokkaasti vähennettyä päästöjä ja edistettyä uuden teknologian käyttöönottoa Suomessa.

Myös kansalaiset voisivat tehdä konkreettisia ilmastotekoja sijoittamalla varojaan rahastoon.

Ohisalo kertoo tervehtivänsä ”mielenkiinnolla” Kulmunin esitystä.

– Tavoitteemme on rakentaa maailman ensimmäinen fossiilivapaa hyvinvointivaltio. Mielestäni on selvää, että valtiolla on tässä tavoitteessa itsellään merkittävä ja aktiivinen roolinsa, Ohisalo toteaa Kalevan haastattelussa.