Kulmuni kertoo menettäneensä yöunensa ja ruokahalunsa kohun seurauksena – "On ollut rankkaa, sen myönnän"

Keskustajohtaja toivotti mahdolliset haastajat tervetulleiksi puheenjohtajakisaan.
Keskusta

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni kertoo viime aikojen olleen hänelle erityisen raskaita. Kulmuni kertoi ajatuksistaan virtuaalisessa tupaillassa, joka lähetettiin torstaina alkuillasta suorana hänen omalla Facebook-tilillään.

Kulmuni erosi valtiovarainministerin tehtävistä viikko sitten perjantaina. Hän sanoi menettäneensä viestintäkoulutuskohun aikana yöunensa ja ruokahalunsa.

– Olen kehuskellut, että minulla on hyvät unenlahjat, mutta täytyy tunnustaa, että tämän viime viikon aikana jopa minunkin unenlahjat eivät ole täysin riittäneet. On ollut rankkaa, sen myönnän.

– Minulla se stressi purkautuu eniten siten, että minulla ei ole ollut viikkoon nälkä. Eilen vasta palasi ruokahalu.

Kulmuni kertoi kokevansa, että pikkuhiljaa elämä jälleen kantaa. Erityisen paljon hänen mieltään ovat kohun aikana ja sen jälkeenkin lämmittäneet ihmisiltä saadut lukemattomat tukiviestit.

Kulmuni korosti, että noin 50 000 euroa maksaneiden koulutusten todellinen summa tuli hänellekin yllätyksenä. Kokonaissumman hän sanoo kuulleensa ensimmäisen kerran viime viikolla.

– Summa tuntui ihan mahdottomalta.

Kohun jatkuessa Kulmuni koki, ettei hänellä ole muuta vaihtoehtoa kuin erota valtiovarainministerin tehtävistä.

– Politiikassa joutuu usein tilanteisiin, jotka tuntuvat epäreiluilta, mutta elämä ei ole aina reilua. Kannoin vastuuni.

Kulmuni ei halunnut kommentoida väitteitä siitä, että sukupuoli olisi vauhdittanut hänen eroamistaan. Hän arveli joskus myöhemmin ymmärtävänsä kaiken tapahtuneen merkityksen.

Ennen eroamistaan Kulmuni sanoi maksavansa viestintäkoulutuksen takaisin valtiolle omasta pussistaan. Moni kannattaja on esittänyt ajatuksen, että takaisinmaksua varten avattaisiin varainkeruutili. Sille Kulmuni sanoi kuitenkin tiukasti ei vedoten muun muassa varainkeruusta säädettyyn lakiin.

– Ajatus lämmittää, mutta minä hoidan tämän, hän painotti.

Kulmuni vahvisti edelleen, että hän on käytettävissä keskustan puheenjohtajaksi myös syyskuun puoluekokouksen jälkeen.

Mahdolliset haastajat hän toivotti tervetulleiksi.

– On hyvä, jos puheenjohtajan tehtävät kiinnostavat ja niistä on kilpailua. On upea asia, jos halukkaita on useita, hän sanoi.

Puheenjohtaja aikoi kiertää keskustan kenttää ahkerasti koronatilanteen hellittyessä. Erityisen tärkeäksi hän näki keskustalaisten innostamisen vuoden 2021 kuntavaaleihin.

Kulmuni uskoi, että keskusta voi vielä nousta synkistä gallupluvuistaan. Se vaatii kuitenkin sitkeää työtä, hän painotti.

Tulevaisuustupa 🍀

Tervetuloa seuraamaan🍀🍀🍀

Julkaissut Katri Kulmuni Torstaina 11. kesäkuuta 2020

Kommentit (1)

  • Lukija26

    Katri Kulmuni on ottanut suoraselkäisenä ,poliittisen vastuun ko. asiasta .Esiintymistaito ja siihen liittyvät muut neuvottelutaidot , johon luonnollisesti liittyy hyvä kielitaito ovat kansainvälisillä areenoilla liikuttaessa ministereiltämme erittäin tärkeitä asioita , Sitähän Katri Kulmuni halusi saada lisää vastuullisessa tehtävässä toimiessaan valtiovarainministerinä (vaikka osaakin (5) kieltä ja koko Suomen etua myös onnistuneesti tehdessään . Ehkä myös selvemmät ”laatukriteerit” kun vaativiin ministeri tehtäviin valitaan Henkilöitä , työkokemusta ja pitkää lainsäädännön tuntemusta ,mitä koulutusta milloinkin tarvitaan mihinkin tehtävään ? Itse työnantajani vaati sitä kun antoi uusia tehtäviä kannettavaksi , mm ostajatehtävä (37v) työurani aikana , maksoi kylläkin kaikki nämä kulut ,mitä kurssin käyminen tuli maksamaan ? Oli vaativa ,mutta hyvä työnantaja . Yksi sellainen oli ”hankintalaki”erittäin selvä ja tarpeellinen osata hyvin kun hankintoja joudutaan tekemään ? Sitä samaa ,ei voida sanoa muutamilta istuvilta ” ministereiltä ” jotka suojainkauppojen yhteydessä ”KORONA ” riiisin alkuvaiheessa kuulluttivat (TV) stä kansalle ,että suojaimia riittää . Kuinka paljon näitä siitä johtuvia suojaimien puuttumisen ja epäkurantin laadun vuoksi on mennyt hoitokodeista tartuntoja hoitajien kautta koteihin ja tätä kautta muualle työelämään mm. tehtaisiin ja kouluihin ym . työpaikoille on vaikea arvioida . ”Kuolemantapauksia ”on kuitenkin tapahtunut erityisesti hoitokodeissa . Kuitenkin poliittinen vastuu on näistäkin asioista kannettava .Tasapuolisuutta myös päätöksiin kun asioita hoidetaan . Kokonaisuudessaan ” KORONA ” kriisi on hoidettu tästä alkuvaiheen kömmähdyksestä Hallituksen toimin kohtuullisen hyvin (+8). Ehkä kuitenkin eräissä pienemmillä paikkakunnilla ,liiankin pikkutarkasti ,joka aiheuttaa myös suuria taloudellisia menetyksiä ,kuten olemme nähneet ja kuulleet eri asiantuntijoiden lausunnoissa .

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen