Kiurun erovaatimuksella kohahduttanut keskustapiiri tilittää pettymystään: "ei ole otettu vakavasti"

Matkailu

Viime sunnuntaina perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) eroa vaatinut keskustan Lapin piiri perustelee tyytymättömyyttään matkailualan sääntelyyn Suomenmaan mielipidekirjoituksessa.

Piiri korostaa, että se halusi kannanotollaan tuoda esille Lapin matkailun ahdingon.

– Olemme pettyneitä, ettei alueen matkailutoimijoiden viestiä ole riittävästi kuultu, piirin puheenjohtajisto harmittelee.

Lapin keskustalaiset huomauttavat, että alueen matkailu on vaatinut hallittua testaukseen ja terveysturvallisiin matkailukäytäviin perustuvaa matkailun avaamista.

– Lappilaiset toimijat yhdessä terveysviranomaisten kanssa rakensivat terveysturvallisen mallin jo viime keväänä.

Piiri alleviivaa, ettei yksikään lappilainen toimija ole vaatinut rajojen holtitonta avaamista, eikä kenenkään altistamista koronavirukselle.

Piirijärjestö kokee, ettei sen huolta Lappia uhkaavasta massatyöttömyydestä ei ole otettu tosissaan.

– Esitettyä terveysturvallista matkailumallia ei ole otettu vakavasti.

Keskustalaiset toteavat, että sosiaali- ja terveysministeriön viimeisin esitys kansainvälisen matkailun avaamiseksi on saanut Lapin matkailutoimijoilta täystyrmäyksen.

– Virkamiesvalmistelun pohjalta esitys lähti lausuntokierrokselle ilman että siitä olisi käyty laajempaa keskustelua ensin matkailutoimijoiden kanssa. Arvailla vain sopii, mikä on tämän erittäin vaikeaselkoisen esityksen tarkoitus?

Lappilaisten mukaan matkailun osalta tuleva talvi on ”käytännössä menetetty”.

– Ensi vuoden aikana sitten nähdään, mitä vuosikymmenten työstä on jäljellä Lapin matkailussa ja mitä sieltä pystytään pelastamaan edes vähäisissä määrin.

Keskustan Lapin piirin vaati viime viikonloppuna ministeri Kiurua eroamaan, sillä keskustalaiset olivat tyytymättömiä tämän toimintaan Lapin vaikean matkailutilanteen edistämisessä.

– Keskustan Lapin piirikokouksen mitta on täysi ja ministeri Kiurun saamattomuus saa riittää, piiri sivalsi kannanotossaan.

Kommentit (1)

  • Lukija26

    Lapin Keskustan piirin erottamisvaatimus ministeri Kiurun osalla on Lapin matkailun tulevaisuutta ja nykytilanetta kuvaava hätähuuto ! ! Sen vaikutukset ovat erittäin suuret negatiivisine vaikutuksina koko Lapin työllisyydelle ja elinkeinoelämälle . Itse KORONAN hoidossahan Lapissa on onnistuttu muuhun maahan nähden hyvin . Siitä kiitos terveysviranomaisille ,jotka tarttuivat siihen heti alussa kun ensimmäinen tapaus havaittiin ,taisi olla Kiinalaisen naismatkailijan tuomana . Lapin matkailun alasajo ,joka nyt tapahtuu ulkolaisten turistien eritoten joulumatkailijoiden poisjäämisen osalla ,tulee viemään aikaa ,jotta saadaan takaisin jos koskaan enään siinä laajuudessa . Nyt pitäisi todella satsata Lapin elinkeinoelämälle syntynyt vahinko takaisin . Siksipä KEMIN uusi tehdashanke ym . odottamassa olevat hankkeet lievittäisivät tätä syntynyttä työllisyysvajausta . Vaaditaan Hallitukselta todella konkreettisia tekoja asioiden eteenpäinviemiseksi .

    Seppo Kotaniemi
    Keski-Suomi – Äänekoski

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen