Keskustanuoret: Poikkeusvuosi vaatii poikkeusratkaisun – liittokokous järjestetään puoluekokouksen tapaan maakuntamallilla

Keskustanuoret

Keskustanuorten liittohallitus on koronavirustilanteen vuoksi päättänyt, että vuoden suurin tapahtuma, liittokokous, järjestetään lokakuussa etäyhteyksin.

Liittokokousedustajien on mahdollista osallistua joko kotoa käsin tai puoluekokouksesta tutulla maakuntamallilla kunkin piirin yhteisestä pisteestä käsin. Näillä tavoilla taataan kaikkien yhdenvertaiset osallistumismahdollisuudet.

– Yhteisöllisyys ja ihmisten tapaaminen kaikkialta Suomesta on liittokokouksen tärkein asia. Haikein mielin on kuitenkin todettava, että tämä ei ole nyt mahdollista. Terveys on laitettava nyt etusijalle, Keskustanuorten puheenjohtaja Hanna Markkanen toteaa.

Liittokokous oli tarkoitus järjestää Torniossa Peräpohjolan opistolla 23.–25. lokakuuta, Lapin piirin alueella. Tämän peruuntuessa liittohallitus on linjannut, että vuoden 2021 liittokokous tullaan järjestämään Lapissa.

Keskustanuorten pääsihteeri Miikkael Azaize näkee, että nyt tehtiin väistämätön ratkaisu.

– Varatussa tilassa ei olisi pystynyt pitämään tarvittavia turvavälejä mahdollisesti pahenevassa koronatilanteessa. Liittokokouksessa on varauduttava jopa kolmeen sataan osallistujaan, eikä turvallinen kokous tällöin onnistuisi.

Azaize vakuuttaa, että terveys on tärkeintä myös maakuntamallin yhteydessä.

– Piirien kanssa selvitetään, miten erilaisia mahdollisia tiloja voi käyttää niin, että tartuntariskit vältetään. Alueellinen koronatilanne vaikuttaa liittokokousviikolla siihen, miten missäkin on järkevää kokoontua. Maakuntien pisteissäkin toivomme, että kullakin on mahdollisuuksien mukaan oma tietokone mukana.

– Jos sinulla on vähänkin koronaan viittaavia oireita, osallistu kotoa käsin. Se on täysin mahdollista, Azaize vetoaa.

Keskustaopiskelijat (KOL) on myös aiemmin päättänyt, että kaikki loppuvuoden valtakunnalliset tapahtumat pidetään etätapahtumina.