Keskustan varapuheenjohtaja epäilee hallituksen toimintakykyä – "väistämättä muutoksia työttömän elämässä"

Politiikka

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Petri Honkonen esittää epäilyksensä hallitusyhteistyön jatkosta.

Keskusta tietää, että uudistuksia on tehtävä, mutta kaikkien osalta näin ei ehkä ole, Honkonen viittaa.

– Rehellisesti on sanottava, että viime viikkoina on ollut outo tunne sielussa siitä, mitenkä nämä muut puolueet. Mikä on hallituksen toimintakyky tulevaisuudessa?

– Pitäisi kuitenkin säästää ja nostaa työllisyyttä. Nämä (tarvittavat toimet) ovat väistämättä muutoksia työttömän elämässä, kuten kaikkien, jotka saattavat työttömäksi joutua.

Honkonen viittasi puheessaan keskustan Pirkanmaan piirin syyskokouksessa Tampereella lauantaina puolueen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Annika Saarikon viikon takaiseen puheeseen keskustan puoluevaltuustossa.

Saarikko linjasi puheessaan vaativansa muilta hallituspuolueilta sitoumuksen, että velkaantumista aletaan hillitä pontevasti, ja että talouden menokehyksissä pysytään.

Vaikka viime ajat ovat saaneet monet etenkin keskustassa epäilemään hallituksen toimintakykyä, Honkonen korostaa myös sitä, että hallitus on tehnyt lukuisia erittäin tervetulleita uudistuksia.

– Nyt sotessa vihdoin onnistuttiin. Siitä ensimmäinen merkki ovat nämä (alue)vaalit, joissa valitaan päättäjät päättämään uudesta sotesta.

– Oppivelvollisuusiän nosto on eräs merkittävimpiä uudistuksia, mitä tämä hallitus on tehnyt. Se ehkäisee syrjäytymistä ja näkyy työllisyydessä tulevaisuudessa. Koulutuspaikkojakin on lisätty, ja koulutuksen kautta on huolehdittu myös alueiden elinvoimaisuudesta, keskustan varapuheenjohtaja luettelee.

Samoin Honkonen kiittää hallituksen toimia hoidon ja hoivan parantamisessa ja sitä, että suomalaisten metsien valumista ulkomaisten rahastojen käsiin hillitään.