Keskustan Pylväs varjobudjeteista: Kaikista järkevistä esityksistä kannattaa keskustella

Varjobudjetit

Opposition varjobudjeteista löytyy paljon hyvää, katsoo keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Juha Pylväs.

Pylväs kirjoittaa Facebookissa, että kaikista järkevistä esityksistä kannattaa aina ja etenkin Suomen nykyisessä tilanteessa keskustella.

– Minusta politiikassa on aivan liikaa sitä, että suoriltaan lytätään toisten esitykset.

Pylvään mukaan kokoomuksen paperissa oli oikea lähtökohta: Suomen selviytymiseksi talouden kasvu pitää saada kestämään ja työllisyys edelleen paranemaan.

– Kasvu ja työpaikat ovat myös kestävin ratkaisu velkaantumiseen. Iso ero on siinä, miten Suomi tästä nostetaan. Keskustan linja on, että koko maan voimavarat pitää saada käyttöön ja pitää jokainen suomalainen mukana. Kokoomuksen paperissa korostuvat isoimmat kaupunkikeskukset ja jo valmiiksi hyvin toimeentulevien pärjääminen.

Eduskunta keskusteli eilen oppositiopuolueiden vaihtoehtobudjeteista. Minusta politiikassa on aivan liikaa sitä, että…

Julkaissut Juha Pylväs Torstaina 2. joulukuuta 2021

Pylvään mielestä perussuomalaisten vaihtoehtobudjetti on lujasti ihmisten arjessa kiinni, alkaen toimeentulosta ja elämisen kustannuksista.

– Huoli esimerkiksi energian – sähkön ja polttoaineiden – hinnan noususta on yhteinen. Perussuomalaiset ovat arvostelleet velkaantumista, mutta eivät tosiasiallisesti ottaisi velkaa juurikaan vähemmän. Epäselväksi jäi, millä perussuomalaiset kaiken lupaamansa hyvän konkreettisesti rahoittaisivat.

Pylvään mukaan kokoomus, perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit jokainen horjuttaisivat kuitenkin kukin omalla tavallaan sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistusta.

– Tästä olen eniten huolissani.

Pylväs muistuttaa, että keskustan mielestä heikkenevien palvelujen, pitenevien hoitojonojen, voimistuvan työntekijäpulan ja kuntien rahojen hupenemisen kierre pitää katkaista.

– Lähipalveluja vahvistamalla pitää turvata tasa-arvoiset mahdollisuudet saada hoitoa kautta Suomen. Tammikuun aluevaaleissa on kyse isoista asioista. Puolueiden välillä on eroja, Pylväs päättää.