Keskustan Honkonen: "Haaveilu massiivisesta velalla tehtävästä ilmastoinvestoinnista veronmaksajien kustannuksella on erikoinen linja"

Keskusta

Ilmastopolitiikkaa vaivaa kummallinen valtiojohtoinen ja hallintokeskeinen ajattelutapa, kirjoittaa keskustan kansanedustaja ja varapuheenjohtaja Petri Honkonen Suomenmaan puheenvuorossaan. Hänen mukaan politiikkakuplan ulkopuolella yrityksissä on menossa jo hurja vihreä siirtymä, jossa investoidaan puhtaan teknologian tuotantoon.

– Haaveilu massiivisesta velalla tehtävästä ilmastoinvestoinnista veronmaksajien kustannuksella on erikoinen linja. Todelliset ratkaisijat ovat yrityksissä, joiden tuotekehityksen ja keksintöjen kautta ilmastonmuutos torjutaan, Honkonen kirjoittaa.

Vihreä siirtymä ei ole Honkosen mukaan myöskään ainut asia, mikä on tulossa EU-pöydistä eduskunnan työpöydille.

– Unionista on tulossa kovaa vauhtia tulonsiirtounioni, jossa rahoitamme moraalittoman taloudenpidon maiden kehnoa taloudenpitoa. Suomen on valittava linjansa, joka mielestäni on oltava koskivene ajopuun sijaan. Ajautuminen Ranskan ja kumppaneiden haikailemaan pysyvään yhteisvastuulliseen rahanjakounioniin pitää estää.