Keskusta torjuu lastenhankintaa ruotivan ilmastokeskustelun syyllistävänä – haluaa linjata hallituksessa periaatteet kestävälle väestönkehitykselle

Ilmastonmuutos

Hallituksen tulee linjata ensimmäisessä tulevaisuusselonteossaan kestävän väestönkehityksen periaatteet, keskustan ministeriryhmän ja työvaliokuntien kesäkokous esittää.

Iisalmeen kokoontuneiden keskustapoliitikkojen mielestä etenkin suuntaviivat toivotulle väestönrakenteelle, syntyvyydelle, ikääntymiselle ja ekologiselle kestävyydelle ovat tarpeen.

Keskusta kuitenkin tyrmää viime päivinä velloneen suomalaisten perheiden lapsilukuja kyseenalaistavan ilmastokeskustelun.

Puolue muistuttaa, että syntyvyyden nopea lasku ravistelee yhteiskuntaa rajusti.

Syyllistämisen sijaan keskustalaiset kannustavat luottamaan perheiden kykyyn tehdä arjessaan ympäristöystävällisempiä ratkaisuja.

– Monelle lapset ja lapsenlapset ovat syy pienentää omaa hiilijalanjälkeään – maapallo halutaan jättää paremmassa kunnossa jälkipolville. Perheen perustaminen on omiaan lisäämään ylisukupolvista vastuuta ja ihmisten huolta ilmastosta ja ihmiskunnan tulevaisuudesta ylipäätään, keskusta linjaa.

Ministeriryhmä ja työvaliokunnat haluavat turvata jokaiselle mahdollisuuden toteuttaa lapsitoiveensa.

Ne muistuttavat, että perheellistyä voi monella tapaa ja erilaiset perhemallit ovat keskenään yhtä arvokkaita.

Keskustalaiset kuitenkin varoittavat, että monen perheen lapsiluku voi jäädä alhaiseksi, sillä lapset syntyvät aiempaa myöhemmin.