Keskusta on valmis etenemään työllisyyspäätöksissä – Kulmuni: “Tarvitsemme investointeja tukevaa politiikkaa“

Työllisyys

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni näkee, että koronaviruksen aiheuttama uhka ensimmäisestä konkurssiaallosta on vältetty.

–  Velkaantuminen on varmaa, ja meitä uhkaa myös isku teollisuuteen. On selvää, että tarvitsemme investointeja tukevaa politiikkaa, Kulmuni sanoo.

– Katse on nyt asetettava pitemmälle tulevaan. Monet toimista vaikuttavat vasta vuosien päästä, mutta tuovat näkymää kohti investointeja ja tervettä taloutta. Uudistuksia tarvitaan ja virkamiesesitys on tervetullut, Kulmuni toteaa.

Puheenjohtaja toivoo, että esityksiä ei ammuttaisi yksitellen alas.

– Kaikki toimet eivät ole helppoja, mutta tasapainoinen taloutta vahvistava kokonaisuus on löydettävissä. Yksittäisistä esityksistä on varmasti tarpeen neuvotella, mutta en lähde tässä tilanteessa ampumaan mitään tointa alas. Toivon tätä myös muilta.

Kulmunin mukaan keskusta on valmis etenemään päätöksentekoon pitemmälle ajalle työllisyyttä nostavasta kokonaisuudesta.

– Keskusta on valmis etenemään päätöksentekoon pitemmälle ajalle työllisyyttä nostavasta kokonaisuudesta, Kulmuni toteaa.

Hänen mukaansa valtiovarainministeriön esitykset antavat pohjaa päätöksenteolle. Kulmunin mukaan esitysten kokoluokka ja mittakaava ovat oikeita.