Katri Kulmuni: Vaikeimmissa paikoissa keskustassa on aina luotettu nuoriin

Riittävästi kokemusta, riittävästi ymmärrystä, katse tulevaisuudessa. Se on ollut aina hyvä yhdistelmä, Kulmuni sanoi ehdokaspuheessaan
Keskustan puoluekokous

Keskustan johtoon pyrkivän elinkeinoministeri Katri Kulmunin ehdokaspuhe lähti liikkeelle perunamaalta, jota hän pienenä kitki. Perunamaa tuntui loputtomalta ja hän ajatteli, ettei koskaan hanki itselleen sellaista.

Myöhemmin elämässä Kulmuni oivalsi, että ehkä sittenkin olisi hyvä saada satoa vuodesta ja vuosisadasta toiseen.

– Tämä porukka on tehnyt kovasti töitä viime vuodet, seissyt räntäsateessa, pystyttänyt telttoja, jakanut mainoksia, mutta satoa ei ole kuulunut. Onko istutettu uutta, Kulmuni kysyi puoluekokousväeltä.

Kulmunin mukaan ihmiset kokevat tällä hetkellä riittämättömyyttä, ahdistuneisuutta, turhautuneisuutta ja yksinäisyyttä.

– Mutta eihän kaikki toivo ole mennyttä. Olemme toivon puolella, epätoivoa vastaan. Edistyksen puolella taantumusta vastaan, Kulmuni rohkaisi.

32-vuotias Kulmuni syntyi 1980-luvun lopussa. Hän huomautti, että keskustassa on aiemminkin valittu nuoria puheenjohtajia ja menestytty heidän johdollaan.

– Riittävästi kokemusta, riittävästi ymmärrystä, katse tulevaisuudessa. Se on ollut aina hyvä yhdistelmä. Vaikeimmissa paikoissa keskustassa on aina luotettu nuoriin.

– Tänään ratkeaa, ottaako rakas kansanliikkeemme askeleen kohti tulevaa, avaa seuraavan oven, kirjoittaa seuraavan luvun ja taistelee.

Keskustassa on aina osattu katsoa tulevaisuuteen, Kulmuni korosti.

– Tämä puolue nousee, kun me niin päätämme. Lupaan vain yhden asian: kaikkeni keskustan eteen.

Kulmuni luonnehti keskustaa rohkeiden liikkeeksi, joka luo toivoa siihen, että uutta satoa syntyy. Tässä on teille nuori nainen, työssä kasvanut seuraavan sukupolven johtaja, Kulmuni sanoi.

– Meneekö keskusta eteenpäin, sinä päätät.