Iltalehti: Marin rikkoi valtioneuvoston laatimaa omaa koronaohjeistusta

Sanna Marin

Pääministeri Sanna Marin (sd.) rikkoi valtioneuvoston laatimaa omaa toimintaohjeistusta lähtiessään viettämään baari-iltaa saatuaan tiedon korona-altistumisestaan. Asiasta kertoo Iltalehti.

Marin sai lauantaina illalla noin puoli kahdeksan aikaan tiedon ulkoministeri Pekka Haaviston positiivisesta koronatuloksesta. Marin jatkoi tiedosta huolimatta ravintolailtaansa Helsingissä.

Iltalehden mukaan valtioneuvoston kanslian 26. marraskuuta 2021 päivittämästä toimintaohjeesta käy ilmi, että ministerien tulisi välttää kontakteja heti, kun he ovat saaneet tiedon altistumisesta.

Valtioneuvoston kansliasta kerrotaan Iltalehdelle, että ohjeistus koskee valtioneuvostoa ja ministeriöitä. Ministereille ei ole asiasta erillistä ohjeistusta.

Valtioneuvoston kanslian toimintaa johtaa valtiosihteeri Henrik Haapajärvi. Marin on kertonut julkisuudessa, että hän sai juuri Haapajärveltä lauantai-iltana tiedon Haaviston koronatartunnasta.

Marinia yritettiin tavoitella lauantai-illan aikana kahdesti myös eristäytymisohjeistuksella, mutta mediatietojen mukaan hänellä ei ollut mukanaan valtioneuvoston puhelinta, johon viestit lähetettiin.