Hilkka Kemppi lähtee varapuheenjohtajakisaan

Varapuheenjohtajakisa

Keskustan Päijät-Hämeen piiri esittää kansanedustaja Hilkka Kemppiä keskustan varapuheenjohtajaksi. 

– Kemppi olisi keskustalle aikaansaava, rohkea ja idearikas varapuheenjohtaja. Varapuheenjohtajan tehtävä on keskittyä puheenjohtajan tukemiseen, keskustan vahvuuksista ammentamiseen, keskustan puutteiden arvioimiseen sekä tulevaisuuden rakentamiseen. Uskomme Hilkalta löytyvän muun muassa näitä vahvuuksia, piirin puheenjohtaja Jukka Mölsä kuvailee.

Hilkka Kemppi on ensimmäisen kauden kansanedustaja Asikkalasta. Hän istuu varsinaisena jäsenenä perustuslaki- ja sivistysvaliokunnissa ja varajäsenenä talous- sekä ulkoasiainvaliokunnissa. 

– Keskusta tarvitsee uudistustyötä järjestössä, poliittista selkeyttä sekä positiivista uteliaisuutta. Kahdessa vuodessa ei voi muuttaa kaikkea, mutta haluan keskittyä erityisesti keskustan kuntaosaamiseen, järjestön kehittämiseen ja puolueen maineeseen sivistysosaajien sekä perheiden silmissä, Kemppi sanoo.

Kempin mukaan hänen ensimmäinen tavoitteensa puoluejohdossa on varmistaa, että keskusta on Suomen vahvin paikallisuuden puolustaja ja kuntaosaaja jatkossakin.

– Olen valtuuston johtamistyössä huomannut, kuinka vähän puolue osaa hyödyntää valtuutettujen osaamista. Keskusta on paikallisesti luotetuin puolue ja haluan vahvistaa sen asemaa sellaisena.

Kemppi haluaa olla rakentamassa siltoja valtuustoryhmien ja puolueen välille sekä tukea valtuutettuja paremmin heidän työssään.

– Kuntaliiton palkitsemana Vuoden valtuutettuna olen osoittanut, että minulla on myös uusia ideoita valtuustotyön arkeen. Keskustan on luotava uusia näköaloja kunnille esimerkiksi monikuntalaisuuden kautta.

Kempin mukaan keskusta on ministerisalkun myötä nostanut koulutuspoliittista näkyvyyttään.

– Nyt on aika rakentaa sivistyspolitiikan isoa kuvaa ja tehdä keskustasta perheiden ykköspuolue. Oikeiston johdolla koulutuksen alueellinen eriarvoisuus kasvaa, vasemmiston johdolla tuijotamme vain formaalia oppimista.

Kempin mielestä keskustan kentällä on paljon osaamista, joka valuu hukkaan nykymallilla.

– Ehdotan uudenlaista verkostomaista toimintaa jäsenistön osaamisen hyödyntämiseksi nykyistä paremmin niin koulutuspolitiikassa kuin muissakin keskustalle tärkeissä teemoissa.

Aikaisemmin Kemppi on työskennellyt opettajana, maakuntaliiton sote-valmistelijana sekä muun muassa Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelman asiantuntijana.

Kemppi on ollut kolme vuotta puolueen johtotehtävissä työskennellen kokopäiväisesti keskustanuorten ja keskustaopiskelijoiden puheenjohtajana. Tuolloin hän istui myös puoluehallituksen ja puolueen työvaliokunnan jäsenenä.

Kemppi on Kuntaliiton valitsema hallitseva Vuoden valtuutettu. Hän on johtanut Asikkalan kunnanvaltuustoa vuodesta 2017.  

Kemppi kertoo ajatuksistaan keskustan uudistamiseksi vuosi sitten julkaistussa ”Korjausliike keskustan tasapainon löytämiseksi”- pamfletissa.

Keskustan puoluekokous järjestetään syyskuun alussa Oulussa. 

Kiinnostuksensa varapuheenjohtajan tehtävään ovat aiemmin ilmoittaneet valtiovarainministerin EU-erityisavustaja Riikka Pakarinen, eteläpohjalainen kansanedustaja Pasi Kivisaari sekä lappilainen kansanedustaja ja keskustan eduskuntaryhmän piiskuri Mikko Kärnä.

Nykyisestä varapuheenjohtajatriosta Hannakaisa Heikkinen on kertonut luopuvansa tehtävästään ja Petri Honkonen pyrkii puolueen puheenjohtajaksi. Juha Rehula ei ole vielä ilmoittanut jatkoaikeistaan.

Puheenjohtajakisassa ovat Honkosen lisäksi istuva puheenjohtaja Katri Kulmuni, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko sekä päätoimittaja Ilkka Tiainen.