"Hienoja uutisia Vaasasta!" – Tuleva akkutehdas saa innostuneen vastaanoton keskustassa

Akkuala

Maanantaiaamun uutiset Vaasaan tulevasta akkutehtaasta saivat keskustapoliitikot riemastumaan. Suomi houkuttelee nyt näitä investointeja, keskustassa katsotaan.

– Suomi lähetti akkustrategialla alan toimijoille vahvan viestin: haluamme saada investointeja Suomeen. Tämä strategia tuo nyt tuloksia, keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko tviittaa.

Vaasan vaalipiirin kansanedustaja Pasi Kivisaari katsoo, että akkuklusterin rakentuminen Vaasaan on on loistojuttu.

Oulun vaalipiirin edustaja Mikko Kinnunen kiittelee elinkeinoministeri Mika Lintilää tien raivaamisesta yrittäjyydelle, tutkimiselle, kehittämiselle, innovoinnille ja investoimiselle.

– Työtä ja tuloksia, Keski-Suomen kansanedustaja Joonas Könttä toteaa ytimekkäästi.

Keskustan Etelä-Pohjanmaan piiri pitää päätöstä uuden akkutehtaan rakentamisesta Vaasaan erittäin merkittävänä asiana koko Pohjanmaan aluetalouden kannalta.

– Pitkään jatkunut edunvalvonta on tuotti tulosta. Vaasalaisena pienen valtuustoryhmän kaupunginvaltuutettuna olen toiminut johdonmukaisesti ja määrätietoisesti asian edistämiseksi. Kerrankin voi ylpeydellä sanoa, että pienikin voi olla suuri, iloitsee keskustan Etelä-Pohjanmaan piirin vaasalainen varapuheenjohtaja Merja Rintamäki piirin tiedotteessa.

Vaasan kaupungin neuvottelupöytien lisäksi hanke on ollut keskeisesti esillä useissa keskustan sisäisissä kokouksissa. Etelä-Pohjanmaan piiri on edistänyt sen etenemistä työ- ja elinkeinoministeriöön ministeri Mika Lintilän ja alueen kansanedustajien kautta.

– Autoilu ja teollisuus ylipäätään sähköistyy tulevina vuosikymmeninä. On keskeistä, että akkutuotanto saadaan Suomessa omiin käsiin. Se tarkoittaa, huoltovarmuutta, vientituloja ja ennen kaikkea tuhansia suoria ja välillisiä työpaikkoja, summaa keskustan Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Savola.

Juttua täydennetty Etelä-Pohjanmaan piirin kannanotolla klo 15.19.