Hallitus peruu kiistellyt moottoripyörä- ja veneverot

Perumisen syynä heikko hyötysuhde
Moottoripyörävero

Hallitus on päättänyt yksimielisesti luopua kovaa vastarintaa aiheuttaneesta moottoripyöräverosta.

Moottoripyöräveron ohella luovutaan samalla myös niinikään kovaa kritiikkiä saaneesta veneverosta.

Kummastakaan kaavaillusta verosta ei annettu hallituksen esitystä eduskunnalle.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoi veroista luopumisesta tänään twiitissään. Sipilän mukaan kummankin veron hyötysuhde on heikko, eikä niitä siksi toteuteta.

Perutuista veroesityksistä erityisesti moottoripyörävero on koko hallituskauden ajan profiloitunut pitkälti perussuomalaisten ja erityisesti puolueen puheenjohtaja Timo Soinin aloitteesta lähteneeksi hankkeeksi.

Perussuomalaiset korostavatkin omassa tiedotteessaan, että pääministeri Sipilä totesi twiitissään nimenomaan Timo Soinin vaatineen moottoripyöräverosta luopumista.

– Moottoripyöräverosta luopuminen oli meille tärkeämpi kysymys kuin venevero, ja venevero voidaan meidän puolestamme unohtaa samassa paketissa, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho toteaa tiedotteessa.

Terhon mukaan sekä motoristit että veneilijät voivat nyt huokaista helpotuksesta.

– Nämä veroideat on nyt punnittu ja huonoiksi havaittu. Mitään ei tarvitse perua, jätetään ainoastaan huonot päätökset tekemättä, sanoi Terho tiedotteessaan.

Myös valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) kommentoi päätöstä Twitterissä.

– Hallitus teki yhdessä välttämättömän päätöksen luopua mp- (moottoripyörä) ja veneverosta. Ei löytynyt toimivaa ja tuottavaa mallia, hän viestitti.