Hallitus jatkaa rajoitustoimia koronavirusta vastaan kuukaudella

Koronaviruksen testaamista pyritään lisäämään, pääministeri Sanna Marin kertoi tiedotustilaisuudessa maanantai-iltana
Koronavirus

Hallitus on päättänyt jatkaa nykyisiä koronavirusta vastaan tehtyjä rajoituksia kuukaudella. Näin ollen 13. huhtikuuta päättyvät rajoitukset ovat voimassa 13. toukokuuta asti, pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi hallituksen tiedotustilaisuudessa maanantai-iltana.

Marinin mukaan tällä hetkellä näyttää, että rajoittamistoimet ovat purreet, mutta niiden jatkamiselle on vahvat perusteet. Hänen mukaansa tarvittaessa tehdään myös linjauksia lisätoimenpiteistä.

Hallitus aikoo myös lisätä koronaviruksen testaamista entisestään epidemian selättämiseksi.

Hallitus antaa tiistaina eduskunnan edellyttämän asetuksen ravintoloiden sulkemisesta. Asetus koskee koko maata, ja se menee eduskunnan arvioitavaksi.

Hallitus kertoi tiedotustilaisuudessa, että se on myös päättänyt aloittaa pikaisen valmistelun pohjoisen ja lännen rajaseudun liikennöinnin tiukennuksista. Tämä koskee myös henkilöliikennettä merillä.

– Aiempia linjauksia siis tiukennetaan entisestään, Marin sanoi.

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) mukaan jopa työmatkaliikennettä joudutaan rajoittamaan Suomen rajoilla tulevien viikkojen aikana.

Ohisalo jatkoi, että Uudenmaan rajoitukset pyritään purkamaan aiotusti 19. huhtikuuta.

Valtiovarainministeri Katri Kulmunin (kesk.) mukaan lomautustoimien kohteena on yli 280 000 ihmistä. Luku ei sisällä alle 20 hengen yrityksiä.

Kulmuni kertoi Business Finlandiin tulleen suoran tuen hakemuksia 12 000. Rahoitusta on haettu yli 500 miljoonan arvosta.

Opetusministeri Li Andersson (vas.) puolestaan kuvasi, että koulujen etäopetusjärjestelyt jatkuvat ainakin 13. toukokuuta asti. Poikkeuksia ovat edelleen varhaiskasvatus ja koulussa järjestettävä esiopetus sekä perusopetuksen 1.–3. luokkien lähiopetus.

Anderssonin mukaan opetus- ja kulttuuriministeriö valmistautuu siihen, ettei kouluihin päästä palaamaan kevätlukukaudella. Hän myös sanoi, ettei kenenkään valmistuminen kuitenkaan saa vaarantua poikkeustilanteen vuoksi.

Juttua päivitetty klo 21:16.